İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. GÜNDEM Muhalefet liderleri Necmettin Erbakan için bir araya geldi

Muhalefet liderleri Necmettin Erbakan için bir araya geldi

Muhalefet liderleri eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın yıldönümü anmasına katıldı.

Okunma Süresi: 4 dk

54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 11. yıl dönümünde, Saadet Partisi’nin “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde bugün düzenlediği törenle anıldı. Törene; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ümit Dikbayır ve Berna Sukas, DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz ile Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ı Anma Töreni'nde konuştu.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Adaletin olmadığı yerde ne devletten, ne de insanca yaşamdan bahsedilir.

Şimdi Ukrayna’da yeni bir savaş patlak verdi. Savaşın ilk kaybedenleri hep çocuklar olmuştur.  Yeryüzündeki savaş ve çatışmalardan dolayı 82 milyon insan mülteci durumuna düştü. Son 10 yılda 2 milyondan fazla çocuk bu çatışmalarda hayatını kaybetti, 6 milyon çocuk sakat kaldı.

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsedilebilir mi? 16 milyon insanın açlık, 50 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsetmek mümkün mü?

Bunun cevabı hayır. Erbakan Hocamızın mücadelesinin en önemli hedeflerinden birisi adil devlet ve insanca yaşam idi. Yaşanabilir bir Türkiye, adil bir dünya kast ettiği hedeflerdi.

Biz de bugün onun çizdiği yolda yürüyoruz. Onun mücadelesini referans alıyoruz. Tıpkı Erbakan Hocamız gibi.

Kaynakların bir avuç yandaşa aktarılmasına rıza gösteremiyoruz. Tıpkı Erbakan gibi Türkiye’nin varlıklarının elden çıkarılmasına karşı çıkarıyoruz.

Erbakan hocamızın anma vesilesiyle bir araya geldik. Bizler çatışma için diyalog için bir aradayız, kutuplaşma için değil kucaklaşma için bir aradayız.

Biz siyaseti makam, mevki için şan, şöhret için yapmıyoruz, yapmayız.  Bizim mücadelemiz Ahmet gitsin, Mehmet gelsin mücadelesi değildir. Şahıslarla değil zihniyetlerle uğraşırız. İlke ve prensiplere bağlı kalırız. Tıpkı Erbakan gibi bedel öderiz, millete asla bedel ödetmeyiz"

DP Genel Başkanı Uysal, “Milli Görüş’ün lideri merhum Erbakan’ın bahsini ettiği gibi, ‘İçinizde hak ve adalet sevgisi olmadıkça nasıl bir hukuki, iktisadi, toplumsal düzenleme yaparsanız yapın, adaleti tesis etmeniz mümkün değildir.’ Bugün kendisinin mirasını işine geldi mi sahiplenen, işine gelmedi mi o mirasa arkasını dönen bir siyasi zihniyetin unuttuğu uzlaşı kültürünü de Erbakan’la beraber hayatının Demirel, Özal’la da birlikte anmak gerekir.” ifadesini kullandı.

HDP milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, “Erbakan Hocamızın aslında çıkış noktası bir uyanış hareketinin başlangıcıydı. O dönemi hatırlayalım, küresel sistem çift kutuplu olarak yayılmacılığını sürdürüyor, ülkemizde de maalesef yansıması vardı. Böyle bir dönemde adeta üçüncü yol diyebileceğimiz, üçüncü çizgi diyebileceğimiz bir çizgi ortaya koydu” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  “Biz hiçbir olayda tesadüfe inanmayanlarındayız. Erbakan Hocamızı anan her kişi ertesi sabah uyandığında bir daha bu aziz ülkede asla 28 Şubatlar yaşanmayacak diyerek uyanır. Asla bir daha başörtü yasağı olmayacak, din ve vicdan özgürlüğü kısıtlanmayacak diye söz veririz her 27 Şubat’ta." düşüncesini dile getirdi.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Hocamızın mirası yaşadıkça bize de şunu demek düşer; sahip olduğunuz bugünkü güçle aldanmayın, vefat ettikten sonra bütün insanlar, siyasi akımlar arkanızdan hayırla konuşacaksa gerçek nimet, gerçek miras odur. Gerisi aldatmacadır.  Kimse Erbakan’ı kararlı yürüyüşünden durduramadı, hiç kimse de onu uzlaşmaz birisi olarak görmedi. Hem mücadele etti, mücadele ettiklerine de sabırla yaklaştı.

Yarınki parlamenter sistem buluşmasının 28 Şubat’a denk gelmesi üzerine yapılan spekülasyonlarla ilgili şunu dile getirmek isterim, çok basit bir gerekçesi vardı, pazartesi günü olmasını istiyorduk, en uygun tarih oydu. 28 Şubat tarihi Türkiye’de parlamenter demokrasiye darbe vurulan en vahim tarihtir. Parlamenter demokrasiye darbe vurulan en vahim tarihtir, parlamenter demokrasiye darbe vurulan o tarihin gününde biz tekrar TBMM’yi siyasetin merkezi yapmaya geleceğiz"

Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

“Bugün düzenlenen toplantı kutuplaşmayı ve çatışmayı hızla azaltmayı başardığımız sürecin nişanesi olarak tarihteki yerini alacaktır. 5 yıl önce başlattığımız diyalogun uzlaştığı noktadan hepimiz gurur duymalıyız. Diyalogun başlangıcında bana ve sayın Karamollaoğlu’na tepki gösterenlerin bugün ortaya çıkan tablodan mutluluk duyduklarını görüyorum ve biliyorum.Bu güzel ülkede oylarıyla bizi iktidara getiren vatandaşlarımızın değil bütün hakkını, hukukunu koruyan bir iktidarı Allah’ın izniyle kuracağız. ”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *