Muhalifte yayınlanan bugünkü yazısında, 2020’nin 11 Mart’ına, yani, pandemi ilan edildiği güne kadar, tüm televizyon kanallarında, Çin’in servis ettiği ve virüs etkisiyle, yolda sapır sapır düşenlere, sedyede titreyen insan görüntülerinin araştırılmamasını kaydeden Bayar şöyle konuştu:
"Tüm dünya, sanki hiç böyle bir şey yaşanmamış gibi yaptı. Ve Türkiye’de de, bu konuda yapılan hiçbir programda, Çin’in, bilim kurgu görüntüleri servis ettiğine bile değinilmedi. Yine, Çinliler, asansör düğmesine kürdanla basıyor, kozmonot kıyafeti gibi dış dünyadan kendilerini tecrit ettikleri bir kıyafetle dışarı çıkıyorlar, insanları, yolları ve her şeyi dezenfekte ediyorlardı. Sonradan anlaşıldı ki, 200 yıllık prestijli tıp dergisi The Lancet’te, yüzey bulaşına dair hiçbir makale yoktu. Buna karşılık tüm dünya ortak bir yalanı büyüterek, bundan yüzlerce milyar dolarlık, eldiven ve dezenfektandan oluşan haksız bir hijyen pazarı tesis etmişlerdi."
Hangi aşı kimlere yapılmalı
Çelişkiler, “Biontech’in geliştirdiği Pfizer mi, Sinovac’ın geliştirdiği CoronoVac aşısı mı tercih edilmeliden, pandemiyle mücadelemize kadar, ne yapılmalı?” sorularını akıllara getirdiği belirten Bayar yazısında bu konuya şu şekilde değindi:
"Uzmanlar, kanser gibi bağışıklık sistemiyle ilgili ya da nörolojik sorunu olan vatandaşların, Çin aşısı Sinovac’ı tercih etmesini istiyor. Bunun dışında kalan kronik hastalıklarla beraber, daha güçlü bünyelerin ise koruyuculuk oranı en az yüzde 10 daha fazla olan Biontech’i seçmelerini öneriyor. Yine Biontech, daha ilk dozundan 7 gün sonra korumaya başlayıp, ikinci dozdan sonra vücudu tamamen terk ederken, Sinovac’ın koruyuculuğu 14. günde başlıyor ve vücudu terk etmiyor."
Murat Bayar'ın yazısının tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız...