Musa Şit ile balık sezonunu, müsilajı ve balığa dair herşeyi konuştuk.
"Balık sezonu bereketli başladı" diyen Musa Şit sözlerine şöyle başlıyor:
"Şuanda palamut ve lüfer bol. Karadeniz hamsisi yeni yeni çıkmaya başladı. Balık sezonu iyi başladı iyi gideceğine inanıyorum. Avlanma yasaklarının çok işe yaradığını düşünüyorum."
Musa Şit: "Boğazda lüfer bolluğu var. Bize günde oltayla yakalanmış 30-40 adet lüfer geliyor."
"Müsilajın ne olduğunu çoğu insan bilmiyor" diyen Musa Şit şöyle devam ediyor:
"Müsilajın ne olduğunu çoğu insan bilmiyor. Müsilaj bir deniz kusmuğu yani deniz bitkilerinin artığı gibi bir şey düşünün onların oluşturduğu bir oluşum. Marmara Denizi'nde 100 yıldır müsilaj var.Yaşayan denizlerin tamamında müsilaj olur. Dip bitkilerin ürettiği bir şey müsilaj. Akıcı ve hareketli denizlerde gözükmeyebilir. Ama Marmara Denizi durağan bir deniz ve dibinde olduğu için biraz artış görüldü."
Röportajın ardından mutfağa giren Musa Şit, iki kişilik bir menü hazırlarken aynı zamanda fiyatları da söyledi.
Röportajın devamını Muhalif Youtube kanalından izleyebilirsiniz.