İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5141 %0.2
39,7270 %0.59
3.412,14 % 0,21
86.110,02 %-0.039
Ara
Muhalif. GÜNDEM Naci Görür’den Kayseri için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı

Naci Görür’den Kayseri için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri’nin Ecemiş Fayı’nın tam üzerinde olduğunu belirterek 7’nin üzerinde deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Okunma Süresi: 1 dk

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri’nin Orta Anadolu’nun en büyük fay sistemlerinden biri olan Ecemiş Fayı üzerinde yer aldığını ve 7 büyüklüğünde bir deprem riski taşıdığını söyledi.

Kayseri’de düzenlenen ‘Güvenli Bir Gelecek İçin Deprem Dirençli Kentler’ programında konuşan Görür, “Kayseri fayın tam kucağında oturuyor. Öyle yakınında veya biraz uzakta değil, kucağında oturuyor” ifadelerini kullandı.

Depremin ne zaman olacağı bilinmiyor

Depremin zamanını tahmin etmenin mümkün olmadığını belirten Görür, fay hatlarının hareket hızına ve enerji birikimine bağlı olarak depremin gerçekleşeceğini ifade etti.

👉 “Kayseri bir deprem kentidir. Bu fay eninde sonunda bir deprem üretecek. 7’nin üzerinde bir sarsıntı beklenebilir.”

Kayseri’nin zemini risk taşıyor

Kayseri’nin olabilecek en çürük zeminde bulunduğunu söyleyen Görür, yüksek katlı binalara dikkat çekerek şu uyarıda bulundu:

👉 “Siz bunu düşünmeden yüksek katlı binalar yapıyorsunuz. Kayseri hem fay hattında hem de zemini kötü bir bölge. Bilime ve teknolojiye uygun şekilde deprem dirençli bir kent inşa edilmesi gerekiyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *