İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8140 %0.02
37,4509 %0.34
104.618,05 %2.658
3.176,90 0,20
Ara
Muhalif. GÜNDEM Nazım Ustadan Kuzu Etli Arpa Şehriye Tarifi

Nazım Ustadan Kuzu Etli Arpa Şehriye Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Etli Arpa Şehriye nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Kuzu Etli Arpa Şehriye tarifi.


Kemikli kuzu eti (120 gramlık parçalara ayrılmış)
3 su bardağı arpa şehriye
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
4 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
4 su bardağı kaynar su (veya et suyu) 

Yapılışı
Etleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyun. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alıp 90 dakika pişirin ve süzün. Et suyunu pilavda kullanmak üzere bir kenara ayırın. Etleri sırayla tepsiye dizin, şehriyeyi de üzerine boşaltıp düzgünce yayın. Domatesleri üzerine kapak gibi kapatın, biberleri yayın, baharatlarla suyu da ilave edip üzerini yağlı kağıtla kaplayın. Önceden180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırında 15 dakika daha bekletip, sıcak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *