İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9856 %0.01
41,1822 %0.21
3.691,91 % 0,38
87.486,01 %-0.219
Ara
Muhalif. GÜNDEM Özgür Özel ve Tuncer Bakırhan'dan Saraçhane'de ortak açıklama: Halkımızın cesareti ortadadır

Özgür Özel ve Tuncer Bakırhan'dan Saraçhane'de ortak açıklama: Halkımızın cesareti ortadadır

CHP lideri Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile ortak açıklama yaptı. Özel, "19 Mart darbe girişimi başarısızdır. Başarısız darbe girişimine karşı halkımızın cesareti ortadadır" dedi. Bakırhan ise "Kimin hakkı gasbediliyorsa oradayız, Van'dan İstanbul'a kadar..." diye konuştu.

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile Saraçhane'deki İBB Binası'nda ortak açıklama yaptı.

ÖZEL: 19 MART DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZDIR

CHP lideri Özel, "19 Mart darbe girişimi başarısızdır. Başarısız darbe girişimine karşı halkımızın cesareti ortadadır" dedi.

BAKIRHAN: BU DARBELER HALKIN GÜCÜNE ÇARPAR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan ise, "CHP ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu darbelerin sonuç almayacağını kendi gücüne çarparak başarısız olacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakırhan, "Bu darbeler halkın gücüne çarpar, biz biliyoruz. Barışı konuşurken yapılanlar zarar veriyor. Kimin hakkı gasbediliyorsa oradayız, Van'dan İstanbul'a kadar..." diye konuştu.

Tuncer Bakırhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli bir kentinden bahsediyoruz. Dünyada Türkiye kadar bilinen bir kentin belediye başkanı hiç yok sebeplerle gözaltına alındı tutuklandı. Yine Şişli ve Beylikdüzü Belediye başkanlarının gözaltına alınmasını da kınıyoruz.

Türkiye'nin artık demokratikleşmesinin konuşulduğu bir süreçte İstanbul'da yapılanlar barış sürecine zarar veriyor. Bu ülke hem askeri hem siyasi darbelerden kurtulmalıdır. Bizim yerimiz bellidir, tavrımız nettir. Nerede bir hukuksuzluk varsa, nerede bir irade gasp ediliyorsa oradayız, dayanışma içerisindeyiz.

Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var. Bu meseleyi kabul etmeyen bir halk gerçekliği var. İktidarı uyarıyoruz, halkın sesine kulak verin. Bu yaptığınız 85 milyona zarar veriyor, sadece İstanbul'a değil. Bir gecede yüzde 3 yoksullaştık. Bu operasyonun Türkiye'nin geleceğine bir yararı olmadığını belirtmek istiyorum. Bir hırsla, kibirle halkın iradesine dönük bu saldırılar Türkiye'ye bir şey kazandırmaz, bu yol yol değildir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *