İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.521,69 %-2.029
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. GÜNDEM Pınar Gültekin davasında sürpriz gelişme

Pınar Gültekin davasında sürpriz gelişme

Pınar Gültekin davasında katil zanlısının kardeşi sanık Mertcan Avcı dün tahliye edilmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca karara itiraz edildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Muğla Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davada, olaya iştirak ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan ve tutuklu yargılanan katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın tahliyesine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan itiraz geldi.

Sabah gazetesinden Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre, Başsavcılık, Mertcan Avcı'nın adli kontrol şartıyla tahliye kararının itirazen incelenerek kaldırılmasını talep etti.

Tahliyeye Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir de itiraz etti. İtirazı Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.

Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, "delil karartmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *