İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5014 %0.06
36,6793 %0.24
3.533.750 %2.973
3.076,93 0,08
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Prof. Dr. Tevfik Dalgıç: Addison’da yedim taze çağlayı…

Prof. Dr. Tevfik Dalgıç: Addison’da yedim taze çağlayı…

Prof. Dr. Tevfik Dalgıç'ın kaleme aldığı "Addison’da yedim taze çağlayı…" adlı yazı şöyle:

Çocukluğumuzda bazen komşunun bahçesinden ağaçlara tırmanarak çalıdığımız, bazen seyyar satıcının tezgahından satın aldığımız badem çağlası, sadece Türklerin değil, bizim yakın coğrafyamızdaki diğer ülke halkları tarafından da yenilen ve sevilen bir tür “ham meyve”. Çağla kelimesi dilimize öyle yerleşmiş ki kız çocuklarımıza  bile isim olmuş. Bugün Çağla ismiyle anılan binlerce genç kız, kadın var ülkemizde. Facebook’ta  Çağla kelimesini isim olarak kullananların oluşturduğu sayfalar binlerce.

Yaklaşık 23 yıldır çalıştığım ve yaşamımı geçirdiğim ABD’nin Teksas Eyaletinin Dallas kentine ilk geldiğim zaman sahibi genellikle İranlı veya Arap ülkelerinden gelip buralarda yerleşik gıda ticareti yapan kişilerin dükkanlarındaki önce  badem çağlasını sonra da can eriğini ben de keşfettim. Yakın arkadaşlarım da aynı yolu denediler ve biz böylece her ilkbaharda önce badem çağlası, sonra da can eriğini yeme alışkanlığını edindik.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *