İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9870 %0.27
37,3894 %0
97.663,05 %-0.945
3.316,45 0,61
Ara
Muhalif. GÜNDEM Sağlık tesislerine sahipsiz köpekler alınmayacak

Sağlık tesislerine sahipsiz köpekler alınmayacak

Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşlarında sahipsiz hayvanların oluşturduğu risklere karşı tedbirlerin hızla alınmasını ve saha kontrollerinin düzenli yapılmasını talep etti.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine ve ilgili kurumlara gönderdiği yazıda, sağlık kuruluşlarında sahipsiz hayvanların oluşturduğu riskler karşısında hızlı önlemler alınması gerektiğini duyurdu. “Sağlık Kuruluşlarında Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Alınması Gereken Tedbirler” başlıklı yazı, 81 İl Sağlık Müdürlüğü ve 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne de gönderildi.

Sahipsiz Hayvanların Sağlık Kuruluşlarında Artışı

Son dönemde sağlık kuruluşlarının girişleri ve bahçelerinde sahipsiz hayvanların sayısının arttığına dair tespitler yapıldığı belirtilen yazıda, bu durumun vatandaşların sağlığını tehdit eder hale geldiği vurgulandı. Bakanlık, konu hakkında çok sayıda şikâyet alındığını ve bu sorunun halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Fiziksel ve Hijyen Riskleri

Özellikle köpekler başta olmak üzere sahipsiz hayvanların, fiziksel yaralanmalara yol açma, hayvanlardan bulaşan hastalıklar ve hijyen riskleri gibi tehlikeler oluşturduğu belirtildi. Sağlık kuruluşlarında bu hayvanların bulunmasının, hem vatandaşların sağlık hizmetine erişimini hem de sağlık çalışanlarının hizmet sunumunu olumsuz etkileyerek ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Tedbirler ve Uygulama Süreci

Sorunun önüne geçilmesi için alınacak tedbirler de sıralandı. Buna göre, valilikler koordinasyonunda, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurumlarla iş birliği yapılarak, sağlık kuruluşları ve yerleşkelerinde sahipsiz hayvanlar için yasal düzenlemeler ve meri mevzuat çerçevesinde gerekli önlemler alınacak.

Fiziki Önlemler ve Saha Kontrolleri

Sağlık kuruluşları ve yerleşkelerinde sorumluluğu olan yöneticiler, fiziki önlemleri ivedilikle tamamlayacak ve saha kontrollerini düzenli olarak yapacak. Ayrıca, sağlık kuruluşlarına giren sahipsiz hayvanlar yerleşke dışına çıkarılacak ve bu süreçte sağlık kuruluşları ile yerel yönetimler arasında etkin bir koordinasyon mekanizması kurulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *