İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4573 %-0.07
36,4748 %-0.32
3.508.266 %3.257
3.061,67 0,27
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Sahurda yenmesi ve uzak durulması gereken yiyecekler neler?

Sahurda yenmesi ve uzak durulması gereken yiyecekler neler?

Ramazan ayında ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar iftarda olduğu gibi sahurda da yemeklerini yiyor. Sahurda tüketilen yiyecekler ve içecekler gün boyunca kolay oruç tutmada doğrudan etkili oluyor. Peki, sahurda neler yemeliyiz, neler yememeliyiz?

Ramazan'da açlık ve susuzluk süresinin uzun olması gün içinde birçok soruna yol açabilir. Bir ay boyunca oruç tutmak isteyenler bu yüzden sıcak havalar dönemine denk gelen Ramazan ayında tüketilmesi gerek yiyecekleri araştırıyor. Doğru yiyecekleri, yeteri kadar tüketenler için kendini daha iyi hissedebilir. Peki sahurda neler yemeliyiz?

SAHURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1-Yumurta: Yumurta anne sütünden sonraki en kaliteli protein kaynağıdır. Özellikle haşlanmış yumurta uzun süre tokluk hissi verir, Yumurtanızı sebzeli veya peynirli omlet şeklinde de yiyebilirsiniz.

2- Süt: Sahurda içeceğiniz bir bardak süt sizi uzun süre tok tutar ve gün içinde kan şekerinizin dengede kalmasına yardımcı olur.

3- Fındık, Ceviz, Badem: Kuru yemişler bol posa içerdiğinden ve sağlıklı yağlardan zengin olduğundan sahurda sizi beslemek için harika bir seçenek. Ekmek yerine kavrulmamış kuru yemişlerden yemeye çalışın.

4-Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir: Sahurda 1-2 adet kuru meyve yiyebilirsiniz tokluk sağlar olur ayrıca bu dönemde sık görülen kabızlık probleminin de engellenmesine yardımcı olur.

5-Yeşillikler: Bağırsak hareketlerimizin uzun süre devam etmesi için sahurda çiğ sebzeler ve yeşilliklere yer verin.

6-Mercimek köftesi: Sahurda unlu, patatesli yoğun karbonhidratlı yiyecekler yerine protein ve vitamin kaynağı mercimek köftesini tercih edin.

7-Tabii ki sahurda kahvaltı yapamam diyenler en iyi seçim hurma ve kuru yemişler. Çöl meyvesi olan hurma susamanızı engeller ve yüksek enerji kaynağıdır. Fındık, ceviz, bademle birlikte yiyin.

SAHURDA UZAK DURMAK GEREK BESİNLER

1-Bal,reçel, pekmez: Şekerli besinler size ani doygunluk sağlayarak iyi beslenmenizi engeller, ertesi gün kan şekerinizin düşmesine neden olacağından sahur sofranızda yer almasın.

2-Tuzlu peynirler, zeytin, turşu: Çok fazla tuz içeren bu besinleri sahurda yemeyin gün içinde susamanıza neden olacaktır.

3-Salam, sucuk, sosis: İşlenmiş etlerden olan bu besinler sahur için oldukça ağır ve baharatlı besinlerdir aynı şekilde susamanıza da neden olacağından şarküteri ürünü etleri de sahurda yemeyin.

4- Poğaça, börek, pide: Midenizi şişirip kaliteli besinleri tüketmenize engel olur. Midenizi erken terk edeceğinden hamur işi ağırlıklı sahur yapmak ertesi gün çabuk acıkmanıza neden olur.

5-Aşırı yağlı yemekler ve kızartmalar: Gece uyumadan yiyip yatacağınızdan sabah uyandığınızda yanma ve ekşime gibi mide rahatsızlıklarına, hazımsızlık gibi sindirim problemlerine neden olur.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *