İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,7013 %0.14
40,1703 %0.23
3.576,44 % 1,13
81.832,35 %-1.919
Ara
Muhalif. GÜNDEM Sözleşmeliye kadro düzenlemesi geliyor mu?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi geliyor mu?

Kadro bekleyen sözleşmeli personellerin gözü ekim ayına çevrilmiş durumda.

Okunma Süresi: 2 dk

Kamuda çalışan yaklaşık 560 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için gözler ekim ayına çevrildi. Meclis açıldığında düzenleme, yasayla netleştirilecek.

TRT’nin haberine göre, kadro bekleyen sözleşmeli personel için gözler ekim ayına çevrildi. Meclis açılınca mali ve özlük haklarla ilgili yasa için harekete geçilecek. 

Toplu sözleşmede yer almıştı

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde tıpkı 3600 ek gösterge gibi kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro meselesi de dahil olmak üzere sözleşmeliler ile ilgili bir çalışma yapılacağı ve bu çalışmanın 2022 yılı içinde tamamlanacağı bir madde olarak yer almıştı.

Kadro hakları isteğe bağlı olacak

Kamuda yaklaşık 560 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi gündemde. Kapsamlı bir düzenleme yapılacak ve bu düzenlemeyle sözleşmeli personele kadro hakkı verilecek. Kamudaki sözleşmeli memurların memur olarak kamuya atanması isteğe bağlı olacak. Çalışmalar kapsamında detaylar netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacak.

Bakan Bilgin’den açıklama

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, şunları kaydetmişti:

Kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerinin de kadro haklarını vereceğiz.

Çalışmalar hızlandırıldı

Öte yandan kadro düzenlemesiyle ilgili çalışmalar hızlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde ayrı bir çalışma grubu oluşturuldu.

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi için sendikaların görüşü alınacak. Daimi kadro için alternatifler değerlendiriliyor. Üzerinde uzlaşılan taslak, sendikalarla da değerlendirilecek.

Ardından gözler Meclis’e çevrilecek

Meclis’in 1 Ekim’de mesaiye başlamasıyla birlikte sözleşmeli personele kadro konusunun da gündeme getirilmesi bekleniyor.

Geçici işçilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması, 70 bin taşeron çalışanın kadroya alınıp tayin hakkı verilmesi de ele alınan konular arasında.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *