İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.939,74 %0.404
Ara
Muhalif. GÜNDEM TBMM'de zirai don zararları için araştırma komisyonu kurulması kabul edildi

TBMM'de zirai don zararları için araştırma komisyonu kurulması kabul edildi

Zirai don olaylarının etkilerini araştırmak için TBMM'de 3 ay süreyle çalışacak komisyon kurulması kararlaştırıldı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, son dönemde artan zirai don olaylarının tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerini araştırmak amacıyla önemli bir karar aldı. Zirai donun yol açtığı zararların belirlenmesi, üreticilerin karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerin giderilmesi ve benzer olayların gelecekte yaratabileceği etkilerin azaltılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

Tüm partiler destek verdi

Siyasi partiler tarafından verilen önergeler, Danışma Kurulu önerisiyle birleştirilerek Genel Kurul'da görüşüldü. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, tüm siyasi partiler olumlu oy kullandı. Böylece, tarımsal üretimi etkileyen doğal afetler konusunda ortak bir bilinç oluştuğu da gözler önüne serildi.

Komisyon 3 ay çalışacak

22 üyeden oluşacak Meclis Araştırma Komisyonu, 3 ay boyunca çalışmalarını sürdürecek ve gerektiğinde Ankara dışında da araştırmalar yapabilecek. Komisyonun üyeleri ise ilerleyen günlerde belirlenecek.

Hedef: Çiftçiyi ve tarımı koruyacak çözümler üretmek

Kurulacak komisyonun temel amacı; zirai don nedeniyle oluşan zararların tespiti, üreticilere yönelik destek mekanizmalarının gözden geçirilmesi ve önleyici tarım politikalarının geliştirilmesi olacak. Ayrıca, komisyonun çalışmaları sonucunda hazırlanacak raporun, iklim değişikliğine karşı daha dirençli bir tarım politikası oluşturulmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *