İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.110,92 %-1.228
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. GÜNDEM Tugay Uluçevik: ABD Başkanı'nın dış politika hamleleri uluslararası düzeni tehdit ediyor

Tugay Uluçevik: ABD Başkanı'nın dış politika hamleleri uluslararası düzeni tehdit ediyor

Tugay Uluçevik, Birleşmiş Milletler’in kuruluş amacına dayalı uluslararası düzenin, ABD Başkanı’nın dış politika hamleleriyle ciddi bir tehdit altında olduğunu vurguluyor. BM’nin temel ilkeleri, günümüzde daha fazla tehlike ile karşı karşıya.

Okunma Süresi: 2 dk

Tugay Uluçevik, Birleşmiş Milletler’in kuruluş amacını ve bu amaca dayalı olarak oluşturulan uluslararası düzeni ele alırken, zaman içinde bu düzene yönelik tehditlerin nasıl değiştiğine dikkat çekiyor. 1945 yılından itibaren, BM Yasası'na dayalı olarak kurulan düzenin korunması için uluslararası toplumun sürekli bir çaba içinde olduğunu belirten Uluçevik, zamanla terörizm gibi tehditlerin uluslararası barış ve güvenlik için başlıca tehlikelerden biri haline geldiğini ifade ediyor.

Ancak son dönemde, devletlerin kendi dış politika hedeflerine ulaşmak için terörist grupları kullanmaya başladığını belirten Uluçevik, bu durumun uluslararası düzeni daha da karmaşık hale getirdiğini vurguluyor. 20 Ocak 2025 itibariyle, uluslararası toplumun karşı karşıya kaldığı yeni bir tehdit ise, hiç beklenmedik bir kaynaktan geliyor: ABD Başkanı.

Uluçevik, ABD Başkanı’nın güce dayalı dış politika hamlelerinin, Birleşmiş Milletler Yasası’nın temel ilkelerini ihlal ettiğini ve dünya genelindeki barış ile güvenliği ciddi şekilde tehlikeye attığını belirtiyor. İnternetteki uluslararası basın örneklerini de göstererek, bu tehditlerin ne denli büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Son olarak, Uluçevik, BM üyesi devletlerin, önümüzdeki Genel Kurul toplantılarında ABD Başkanı'nın politikalarına karşı bir madde eklenmesini teklif etmelerinin şaşırtıcı olmayacağını belirtiyor. Bu gelişmenin, uluslararası düzenin korunması açısından kritik bir adım olacağına dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *