İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8102 %0
37,4505 %0.34
104.985,34 %2.801
3.180,10 0,30
Ara
Muhalif. GÜNDEM Vejetaryen olması kasap olmasına engel olmadı: Elazığ'ın ilk kadın kasabı

Vejetaryen olması kasap olmasına engel olmadı: Elazığ'ın ilk kadın kasabı

Kasap kocasının 30 yıllık mesleğine ortak olan Elazığ’ın ilk kadın kasabı Mürüvvet Burhan, vejetaryen olmasıyla dikkat çekiyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Kasap dükkanını işleterek aile bütçesine katkı sağlayan kadın girişimci Burhan; kırmızı et, tavuk ve balık gibi ürünleri tüketmeme özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Elazığ'da 46 yaşındaki Mürüvvet Burhan, erkek mesleği olarak bilinen kasaplığı yapmaya başladı. Mürüvvet Burhan, yaklaşık 25 yıl bir fabrikada kasap reyonunda çalışan eşiyle birlikte 4 yıl önce açtığı kasap dükkanını çalıştırıyor.

Eşinin desteğiyle kasap dükkanı açtıklarını belirten Burhan, "Eşimle birlikte daha önce bir fabrikada et ve sucuk reyonunda çalışıyorduk. Daha sonra karar verdik ve 2018 yılında kendi işletmemizi kurduk. Elazığ’da Tevfikiye Camii civarında çalışıyoruz. İşlerim güzel, memnunum. Müşterilerimizle beraber çok güzel vakit geçiriyoruz. Yemek ve et satışlarımız iyi. Eşimle birlikte burayı idare ediyoruz” dedi.

Karşılarında kadın kasap gördüklerinde müşterilerin işletmelerine gönül rahatlığıyla geldiklerini dile getiren Burhan, "Müşterilerimiz işletmede kadının çalıştığını görünce daha bir rahat geliyorlar. Özellikle kadın müşterilerimiz dükkana daha rahat bir şekilde gelebiliyorlar. Bir de el lezzeti ve titizlik konularında daha bir güven ve samimiyetle işletmemize geliyorlar. Ayrıca ben kasabım ama et hiç tüketmiyorum. Ne et ne balık ne de tavuk tüketiyorum" diye konuştu.

Aile ekonomisine katkıda bulunan Burhan, "Evime katkıda bulunuyorum. İhtiyacı olan arkadaşlarıma da yardımcı oluyorum. Biz Elazığ’da bir aile kasabıyız. Ben kadın girişimci belgemi aldım. Kendi işimi burada, eşimin desteğiyle birlikte kurdum. Kadınlara tavsiyem evde boş oturmasınlar. Bir kadının yapamayacağı bir iş yoktur, çalışsınlar ve aile ekonomisine katkıda bulunsunlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *