İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5324 %0.28
38,0121 %0.01
79.335,63 %-8.15
3.359,01 -0,21
Ara
Muhalif. GÜNDEM Yerel seçim öncesinde İktidar mülteci operasyonu yapacak

Yerel seçim öncesinde İktidar mülteci operasyonu yapacak

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, hükümetin yerel seçimden önce mülteci ve göçmenlere ilişkin operasyon yapmaya hazırlandığı aktardı.

Okunma Süresi: 1 dk

“Önümüzdeki günlerde bol görselli düzensiz göçmen operasyonları göreceğiz” diyen Babacan, “Hükümet, önce göçmenlere şehir değiştirmeyi yasakladı. Beş kişiden fazla dolaşıp dikkat çekmeyin uyarıları yapılıyor. Dikkat çekmemek için düzensiz göçmen işçilerin işyerlerinde yatıp kalkmaya başladığını da öğrendik. Yani ameliyatlık hastaya yara bandı ile tedavi öneriliyor” diye yazdı.

AK Parti’de yerel seçimlerle ilişkin yapılan hemen hemen her toplantıda göçmen sorununun da konuşulduğunu belirten Babacan, “Düzensiz göçle mücadele ve sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi konusunda yeni adımlara hazırlanırken, bunlardan ne kadarının göstermelik olduğu önümüzdeki aylarda görülecek” dedi.

Öte yandan Babacan, hükümetin aldığı önlemlerden bazılarını şöyle sıraladı:

“Yerel seçim öncesinde, ikamet izni uzatma işlemlerinin zorlaştırılmasına karar verildi. Bunun yanı sıra vize almak da eskisi gibi kolay olmayacak. Yani, AB ülkelerinin bize uyguladığı sistem uygulanacak. Türkiye’den vize talep edenler ve ikamet izni süresini uzatmak isteyenlerden, banka hesabı, gelir belgesi, tapu gibi belgeler istenecek. Sağlık sigortası yaptırması zorunluluğu getirilecek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *