İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.084,99 %0.952
Ara
Muhalif. GÜNDEM "Zam geldi ama mini mini"

"Zam geldi ama mini mini"

AK Parti Konya eski Milletvekili Hüsniye Erdoğan, katıldığı bir TV programında zamlar hakkında konuştu. Erdoğan, "Zam gelebilir lakin mini mini gelmiş" ifadelerini kullandı.

Okunma Süresi: 2 dk

AK Parti Konya eski Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Kanal 42’de yayımlanan Sümen 6 programının konuğu oldu. Zamlar hakkında yorumda bulunan Erdoğan, "Zam gelebilir lakin mini mini gelmiş...Zam yapılmak zorunda çünkü ithal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son günlerde ardı ardına doğalgaz ve gıda ürünlerine yapılan zamlara ilişkin konuşan Erdoğan, market çalışanlarının fiyat etiketlerini değiştirdiklerini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zamlara karşı "topu göğsüyle yumuşattığını" söyleyen Erdoğan, “Taşıyamayacak duruma gelince mecburen halka yansıtıyor” dedi.

AK Partili Hüsniye Erdoğan zamlar hakkında şu yorumlarda bulundu:

“Muhalefet çok yükleniyor. Ben sade vatandaşıma bir şey demiyorum. Onların dertlerine derman olacak varsa yine AKP. Geçen yıl doğalgaz fiyatı 1.99’muş şu anda 2.33 olmuş. Zam gelebilir lakin mini mini gelmiş. İngiltere, Hollanda, İsveç’te fiyatlar üç kat artmış fiyatlar. Zam yapılmak zorunda çünkü ithal ediyoruz. Kaleciye top gelince topu göğsüyle yumuşatır ya hükümet de şu an onu yapıyor. Ben sayın cumhurbaşkanımızın millet sevdasını, şefkatini biliyorum. O topu alıp göğsüyle yumuşatıyor. Taşıyamayacak duruma gelince mecburen yansıtıyor. Mutlaka sıkıntılarımız var. Ben de alışveriş yaparken fiyatların bir hafta diğer haftaya uymadığını görüyorum. Her hafta her şeye zam gelir mi?

Marketçilerin hepsini suçlamanın anlamı yok. Fırsatçılık yapanların merhamete gelmelerini istiyorum. Acısını onlar da çekecek. Her hafta pirincin bulgurun fiyatı değişir mi? Marketçiler ellerinde etiketle geziyorlar. Alım gücümüzle zayıflama var lakin 2001 ile karşılaştırılamayacak kadar asla değil.”

"İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir"

Hüsniye Erdoğan, ayrıca katıldığı TV proramında KYK yurtlarındaki yemek porsiyonlarının küçültülmesi ile alakalıda yorum yaptı. Erdoğan, Öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrı olunca duygusal takıldıklarını düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Porsiyonların küçültülmesinde ise peygamber efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ine yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor. Biz sofraya oturunca sıcağı soğuğu, çorbası yemeği, salatasını yiyoruz. Ben KYK yurdunda nasıl yemek verildiğini de biliyorum. İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir, bundan emin değilim. Doymuyorlarsa tekrar yemek isteyebilirler. Ben de yatılı da kaldım bunu biliyorum”  ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *