11.Uluslararası İpekyolu Film Festivali başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
11.Uluslararası İpekyolu Film Festivali başlıyor
Abone ol

1 Aralık 2023 tarihinde Taksim, Point Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında, sinemaya gönül vermiş tüm emekçiler katıldı.

İçlerinde Sadi Çilingir, Emel Seçen, Kıvanç Terzioğlu (Film-San Vakfı), Gökşen Aydemir (Siyad) ve Jüri Üyeleri olmak üzere;  Feza Sınar (Senarist), Mehmet Güleryüz (Setem, Yönetmen) ve Yönetmen, Ressam,Oyuncu Haydar Şişman gibi sinema sektörüne emek vermiş ve daha iyisi için çaba harcayan sanatseverlerin Ağustos ayında katılımları bekledikleri, 11.düzenlenen İpekyolu Film Festivali’nin sabah gerçekleşen basın toplantısında jüri, filmleri seçmekte zorlandıklarını hatta bazılarında akılları kaldığını belirtirken; bu yıl 15-18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek olan festival kapsamında salon olarak 1948 Atlas Sinema Salonunun Ücretsiz olarak halka açık olacağı bilgisini gururla verdi.

Setem’in 20.yılında etkinliği Kültür Bakanlığı desteği ile sunabilmekten ve gençlerinde katılımı ile daha güzel işlere imza atacaklarının müjdesini veren, Mehmet Güleryüz ve Feza Sınar, seçici kurulun seçmiş olduğu filmleri açıkladı.

İstanbul, Beyoğlu/İstiklal Caddesinde 1948 Atlas Sinema Salonunda başlayacak gösterimler, İpekyolu Coğrafyasından filmleri kapsıyor.

11.düzenlenecek festivalin afişinde yer alan detay ise Kırgızistan’daki Cengiz Aytmatov Müzesinde yer alan ve Göktürk Dönemine ait, Umay Ana, heykeli.

Ulusal ve Uluslararası kategorilerde, 10 ayrı dalda ödüllerin taktim edileceği program takviminde, seçici kurulun seçeceği filme, “İpek Yolu Kardeşlik Ödülü” verilecek.


Yorum Yazın