15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşları Irak'a vizesiz seyahat edebilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşları Irak'a vizesiz seyahat edebilecek
Abone ol
Türkiye ve Irak, askeri iş birliği ve terörle mücadele mutabakatı kapsamında vize serbestisi uygulamasını başlattı. 1 Eylül itibarıyla 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar Türkiye’ye vizesiz giriş yapabilecek. Aynı şekilde, 50 yaş üstü ve 15 yaş altı Türk vatandaşları da Irak’a vizesiz seyahat edebilecek ve 30 gün boyunca Irak'ta ikamet edebilecek.

Ağustos ayında Türkiye ve Irak arasında askeri ve güvenlik iş birliğiyle terörle mücadele konularında bir mutabakat imzalandığını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklamıştı. İmza töreninde Fidan, Türkiye'nin 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşları için vize serbestisi uygulamasını 1 Eylül itibarıyla başlatma kararı aldığını duyurmuştu. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi de, 50 yaş üstü ve 15 yaşından küçük umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Irak’a vizesiz seyahat edebileceğini açıkladı. Bu vatandaşlar, Irak’a girişlerinde havalimanları ve sınır kapılarında giriş mührü alarak 30 gün süreyle Irak'ta kalabilecek.


Yorum Yazın