1990'ların ikonik sanal bebekleri Tamagotchi'ler yeniden gündemde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1990'ların ikonik sanal bebekleri Tamagotchi'ler yeniden gündemde
Abone ol
1990'ların ikonik sanal bebekleri Tamagotchi, Bandai Namco’nun yenilikçi hamleleriyle tekrar popülerlik kazanıyor. 2022-2023 döneminde satışları iki katına çıkan bu nostaljik oyuncak, yeni özellikleriyle hem eski hem de yeni nesil oyuncuların ilgisini çekiyor.

1990'ların en ikonik sanal bebekleri Tamagotchi, Bandai Namco’nun yenilikçi adımları sayesinde yeniden gündeme geliyor. Japon oyun devinin son dönem yaptığı yatırımlar, bu nostaljik oyuncakların tekrar popüler hale gelmesini sağladı. BBC'nin haberine göre, sanal bebek satışları 2022-2023 döneminde dünya genelinde iki katına çıktı.

Yepyeni Özellikleri ile Geliyor

Bandai Namco, sanal bebeklerin en popüler olduğu dönemde bir dükkan açmamışken, Britanya'daki ilk Tamagotchi dükkanının açılması dikkat çekti. Tamagotchi marka sorumlusundan Priya Jadeja, sanal bebeklerin görünümünün aynı kaldığını, ancak özelliklerinin güncellendiğini belirtti. Artık arkadaşlarla bağlantı kurma, kablosuz ağ üzerinden oyun oynama ve çeşitli öğeleri indirme gibi yeni özellikler eklendi.

Jadeja, sanal bebekleri yeniden piyasaya sürerken hedef kitlenin genellikle Y kuşağı olduğunu düşündüklerini, ancak daha önce hiç böyle bir cihaza sahip olmamış çocukların da ilgi gösterdiğini vurguladı. Sosyal medyada konuşulmaya başlanan oyuncak, yeni nesil tarafından nostaljik olarak görülüyor. Bir kullanıcı, "Büyürken neleri kaçırdığımı merak ettiğim için bir koleksiyon yapmaya başladım," derken, başka bir kullanıcı ise yeni özelliklerin sanal bebeklerin çok daha etkileşimli hale geldiğine dikkat çekti.

Tamagotchi, 1996’da Japonya’da, 1997’de ise Amerika’da piyasaya sürüldüğünde, New York Times “Tamagotchi: Oyuncak yaşam formu ABD'yi istila ediyor” başlığıyla sanal bebek çılgınlığını duyurmuştu. Bugün, bu efsane oyuncakların modernize edilmiş hali, hem eski hem de yeni nesil oyuncular arasında büyük bir ilgi görüyor.


Yorum Yazın