İddia:

20 Temmuz’da rektör atamaları bekleniyor, TÜBİTAK Başkanı ODTÜ’ye rektör oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
20 Temmuz’da rektör atamaları bekleniyor, TÜBİTAK Başkanı ODTÜ’ye rektör oluyor
Abone ol
Muhalif’in edindiği bilgiye göre yeni rektör atamaları 20 Temmuz tarihinde olacak ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne rektör olarak atanacak.

Muhalif Kulis

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atanmıştı.

Atanan isimler ve atandıkları üniversiteler şöyle idi:

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ersoy Kocabıcak, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Kara.


Sonrasında ise Yükseköğretim Kurulu, internet sitesinden 16 üniversite için Rektör adaylığı başvuru ilanı açıldığını duyurmuştu.

“2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13 üncü maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca  Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır.” denilmişti.

Muhalif’in öğrendiği iddiaya göre yeni rektör atamaları 20 Temmuz’da gerçekleştirilecek ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne rektör olarak atanacak.


Yorum Yazın