Kaldırılma gerekçesi, Adli Tıp’taki ’sürekli hastalık’ ve ’bunama’ raporları

28 Şubat Davası'ndan tutuklu olan generallerin cezaları kaldırıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
28 Şubat Davası'ndan tutuklu olan generallerin cezaları kaldırıldı!
Abone ol
28 Şubat Davası’nda yargılanan hasta ve ileri yaştaki tutuklu emekli askerlerden Aydan Erol, Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak'ın cezaları kaldırıldı. Karara, Adli Tıp’ın generallerin ’sürekli hastalık’ ve ’bunama’ raporları gerekçe gösterildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre, 28 Şubat hükümlüsü dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Aydan Erol’un cezaları kaldırıldı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan, aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama 2021 yılında tutuklama kararı verdi. Yargıtay’da cezası kesinleşen 14 emekli general, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emekli generaller, 2021 yılından beri cezaevindeydi.

Son olarak Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesinin 5 Nisan 2023 tarihinde Çetin Doğan’ın ’sürekli hastalık ve kocama’ durumu ile ilişkin verdiği detaylı raporun, başka sağlık raporlarıyla birlikte yaklaşık bir yıl önce Adalet Bakanlığı tarafından işleme konulması için Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu, ancak ’cezanın kaldırılması’ işlemleri oldukça kısa sürede tamamlanmasına rağmen, eşiyle birlikte 28 Şubat davası hükümlüsü 5 komutan için söz konusu sürecin askıya alındığını açıklamıştı.

Özel: "Cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır"

CHP lideri Özgür Özel cezaların kaldırılma kararlarının gecikmiş ama doğru bir adım olarak nitelendirdi.

Özel'in paylaşımı şu şekilde:

"İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır.

Ailelerinin gözü aydın."

 


Yorum Yazın