44 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-39" operasyonunda 470 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
44 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-39" operasyonunda 470 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 44 ilde düzenlenen "Narkoçelik-39" operasyonlarında 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4,9 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Narkoçelik-39" operasyonlarının Türkiye genelinde büyük bir başarıyla tamamlandığını duyurdu. Operasyonlar, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere toplam 44 ilde gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 470 kilogram uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 293 şüpheli yakalandı.

Yerlikaya, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde ve il emniyet müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlarda, 681 ekip1876 personel9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği görev aldı.

Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" diyerek, operasyonların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, illere göre operasyonların detaylarına da yer verildi.


Yorum Yazın