7 bin lira üstü ödemeler banka üzerinden yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 bin lira üstü ödemeler banka üzerinden yapılacak
Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 7 bin liranın üzerindeki ödemelerin banka aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getirdi. Bu düzenlemeye uymayanlar 5 bin lira ceza ile karşılaşacak. Taksitli işlemler de aynı kurala tabi olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile 7 bin lira üzerindeki ödemelerin bankadan yapılması zorunlu hale getirildi. Bu düzenlemeye uymayanlar, 5 bin liralık ceza ile karşılaşacak.

Taksitli işlemler de bu yeni düzenlemeyle etkilendi. Toplam fiyatı 7 bin liranın üzerinde olan taksitli işlemlerde, taksit tutarları bu sınırın altında kalsa bile her bir tahsilat ve ödemenin aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması gerekecek.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in aktardığına göre, eğer taksitli işlemlerin tevsik mal veya hizmet bedeli toplamı 7 bin lirayı aşıyorsa, taksitler bu duruma tabi olacak. Ayrıca, aynı günde aynı kişi veya kurumlarla yapılan işlemlerin toplam tutarı 7 bin lirayı aşıyorsa, her bir işlem için de aynı kural geçerli olacak; yani işlem bazında belirlenen tutarın altında kalsa bile, aştığı işlemden itibaren tüm tahsilat ve ödemelerin aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale gelecek.


Yorum Yazın