7 ilde gösteri ve eylemler geçici olarak yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 ilde gösteri ve eylemler geçici olarak yasaklandı
Abone ol
Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Iğdır, Hakkari, Van ve Batman'da gösteri, yürüyüş, eylem ve basın açıklamaları, güvenlik gerekçesiyle geçici süreyle yasaklandı.

Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Iğdır, Hakkari, Van ve Batman'da valilikler tarafından alınan karar doğrultusunda, gösteri, yürüyüş, eylem ve açık hava toplantıları geçici süreyle yasaklandı. Yasak, "can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin devamının temini ile şiddet olaylarının engellenmesi" gerekçesiyle uygulamaya konuldu.

Diyarbakır

Diyarbakır Valiliği, 13 Ekim Pazar günü saat 13.00-18.00 arasında Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenmek istenen miting ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede, 9 Ekim saat 00.01'den 13 Ekim saat 23.59'a kadar eylem ve gösterilerin 5 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.

Batman

Batman Valiliği, 9 Ekim bahane gösterilerek PKK/KCK terör örgütünün çağrıları çerçevesinde yapılacak eylemleri kapsayan yasak kararını duyurdu. Açık alanlarda yapılacak tüm eylemlerin 9 Ekim saat 00.01'den 13 Ekim saat 23.59'a kadar yasaklandığı belirtildi.

Van

Van Valiliği, yasakların, "anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu" gerekçesiyle 9-13 Ekim tarihlerinde uygulanacağını açıkladı.

Mardin

Mardin Valiliği, provokasyonları önlemek amacıyla 10-14 Ekim tarihlerinde açık ve kapalı alanlardaki her türlü eylemin yasaklandığını bildirdi.

Hakkari

Hakkari Valiliği, 10 Ekim saat 00.01'den 13 Ekim saat 23.59'a kadar gösteri ve eylem etkinliklerinin yasaklandığını açıkladı.

Bitlis

Bitlis Valiliği, il genelinde 10 Ekim saat 00.01'den 14 Ekim saat 23.59'a kadar gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu.

Iğdır

Iğdır Valiliği, 10 Ekim saat 06.00'dan 14 Ekim saat 23.59'a kadar her türlü açık yer toplantıları ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını belirtti. Açıklamada, güvenliğin sağlanması ve şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla çeşitli etkinliklerin yasaklandığı vurgulandı.


Yorum Yazın