Doğa Koleji Sürdürülebilirlik Buluşmaları İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa Koleji Sürdürülebilirlik Buluşmaları İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşti
Abone ol

Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu: ”Sizlerin Ekolojik Okuryazar bireyler olmalarını önemsiyoruz. Çünkü ekolojik okuryazar nesiller, insanların doğa üzerindeki olumsuz baskısını, gezenimizin sağlığını dolayısı ile insanlığın geleceğini olumlu yönde etkileyecek olan kişiler olacaktır”

İSTANBUL (AA) Doğa Koleji Ekoloji ve Rehberlik Bölümleri iş birliği ile "Sürdürülebilirlik Buluşmaları"nın İstanbul ayağı İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliği, çevre kirliliği, enerji ve su sıkıntısı, gıda kıtlığı gibi gerçeklerin yaşandıkça günlük yaşantıda çoğu davranışı değiştirmek, çocuklarda da "sürdürülebilirlik" konusunda farkında olmalarını sağlamak zorunlu hale geliyor.

Çevreyi, doğayı ve canlıları korumayı görev edinen ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlayan Doğa Koleji, 270 ilkokul öğrencisi ve 50'den fazla öğretmenin katılımıyla Sürdürülebilir Buluşmaları'nı gerçekleştirdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşen sempozyumda "Kurumsal sürdürülebilirlik nedir?", "Kurumsal sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutları nelerdir?" ve "Markaların kurumsal sürdürülebilirlik politikaları nelerdir?" sorularının cevaplarını öğrenciler konunun gerçek muhataplarından öğrendiler.

Duracell, H&M ve Migros markalarının sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili yaptıklarını paylaşmak üzere, Duracell Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu, H&M Ülke Müdürü Müge Arpacıoğlu ve Migros Sürdürülebilirlik Sorumlusu Elif Sansarcı Sönmez öğrencilerle bir araya geldi.

"Sizler geleceğimizi değiştirecek o çocuklar olacaksınız"

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, ekolojik okuryazar nesillerin geleceği değiştireceğini belirterek, "Sizler geleceğimizi değiştirecek o çocuklar olacaksınız. Sizlerin Ekolojik Okuryazar bireyler olmalarını önemsiyoruz. Çünkü ekolojik okuryazar nesiller, insanların doğa üzerindeki olumsuz baskısını, gezenimizin sağlığını dolayısı ile insanlığın geleceğini olumlu yönde etkileyecek olan kişiler olacaktır. Sizler doğanın egemeni değil doğanın bir parçası olarak, etkileşimli yaşam davranışları geliştirerek doğanın en güzel canlıları olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Doğa Koleji Okul Öncesiİlkokul Rehberlik Bölüm Başkanı Büşra Aparan Akın da sürdürülebilir doğa koruma projeleri üretmenin ve üretilen projelerin ruhunun yaşanılması ve yaşatılması adına motivasyonun olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Duracell Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu ise sürdürülebilirliğin bir davranış doğurmak olduğuna dikkati çekerek, "İlk olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Az çok demeden yapabileceklerimizi bilmeli ve uygulamalıyız. Piller, içerisinde eşsiz madenler bulunduran ve yüzde 100 geri dönüşümü yapılabilir ürünler. Asla doğaya atılmaması gerektiğini biz savunuyoruz siz gençlerimizden de bunu yaygınlaştırmanızı bekliyoruz." açıklamasında bulundu..

H&M Ülke Müdürü Müge Arpacıoğlu da sürdürülebilirlik adına bireylere düşen görevlerin yanında hükümetlere ve kurumlara düşen görevlerin de olduğunu hatırlattı.

Arpacıoğlu, "H&M olarak 2030'a kadar verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına çalışıyoruz. Tekstil atıkları ve bunların değerlendirilerek yeniden kullanılmasına yönelik Take Care çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarında teknolojik gelişmelerin takibi de bu anlamda uçsuz bucaksız imkân sağlıyor. Bu konuda siz öğrencilerinde çalışması, düşünmesi, hayal etmesi çok değerli." değerlendirmesinde bulundu.

Migros Sürdürülebilirlik Sorumlusu Elif Sansarcı Sönmez de Migros olarak, çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, "Gıda güvenliği, kalite, hijyen ve tedarikçi denetimlerimizle ilgili çalışmalarımıza müşterilerimize ve paydaşlarımıza "İyi Gelecek", iklim değişikliğiyle mücadele, atık yönetimi, ambalaj atıklarının toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması kapsamındaki çalışmalarımıza ise Dünyamıza İyi Gelecek sloganımızla sürdürülebilirlik çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. Sorumluluklarımız büyük siz gelecek nesillere bayrağı teslim ettiğimizde içimiz rahat olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Kaynak: AA


Yorum Yazın