Polonya’nın ”Ulusal Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü” Ankara’da kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polonya’nın ”Ulusal Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü” Ankara’da kutlandı
Abone ol

ANKARA (AA) Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği, “Ulusal Gün ve Silahlı Kuvvetler Günü” dolayısıyla başkentte resepsiyon düzenledi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, diplomatik misyon temsilcileri, askeri yetkililer, siyasetçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ve Polonya milli marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükelçi Lang, bugünün ülkesinin tarihi açısından önemine dikkati çekti. Polonya'da geçen ay meydana gelen sel felaketinde Türk kurumları ve firmalarının destekleri için minnettarlığını dile getiren Lang, Türkiye ile Polonya arasındaki işbirliğinin yıllar içinde önemli ölçüde arttığını kaydetti.

Lang, Türkiye ile Polonya'nın NATO'da da işbirliği içinde olduğuna işaret ederek bunun ortak güvenlik açısından önemini vurguladı. İki ülke arasındaki ticari ilişkilere de değinen Lang, Türkiye ile Polonya'nın kültürel alanda da bağlarını derinleştirdiğini, ayrıca Polonya'nın Türkiye'nin AB sürecini desteklediğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Bozay'ın mesajını okuyan Büyükelçi Hayriye Kumaşçıoğlu da iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkati çekerek Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi konusunda kararlı olunduğunu kaydetti. Kumaşçıoğlu, Polonya'daki sel nedeniyle duyulan üzüntüyü aktararak taziye dileklerini iletti.

Kaynak: AA

Kaynak:AA


Yorum Yazın