ABD, Asya firmaları Shein ve Temu hakkında soruşturma talebinde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD, Asya firmaları Shein ve Temu hakkında soruşturma talebinde bulundu
Abone ol
ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu’nun (CPSC) iki lideri, iki web sitesinde de “ölümcül bebek ve küçük çocuk ürünleri” satılmasının ardından kurumun e-ticaret perakendecileri Shein ve Temu’yu soruşturması talebinde bulundu.

CPSC Komisyon Üyeleri Peter Feldman ve Douglas Dziak, ajansın Singapurlu Shein, Çinli Temu ve başka yabancı sermayeli e-ticaret platformlarının kurallarına nasıl uyduğunu, üçüncü taraf satıcılarla ilişkileri nasıl ele aldığını ve ithal ürünleri nasıl temsil ettiğini değerlendirmesini istiyor.

Bir Shein Sözcüsü, şirketin uyum programlarını güçlendirmek için milyonlarca dolar yatırım yaptığını söyledi. Bu yılın başlarında Shein, ürün güvenliği standartlarına ve yerel yasa ve yönetmeliklere sıkı sıkıya bağlı kalınmasını sağlamak için uyum programlarına 50 milyon dolar aktaracağını duyurmuştu.

Bir şirket sözcüsü, Temu’nun ABD CPSC soruşturmasında işbirliği yapacağını söyledi. Sözcü, e-perakendecinin tüm satıcıların ürün güvenliğiyle ilişkin olanlar da dahil olmak üzere yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uymasını şart koştuğunu söyledi.

Shein ve Temu’yu eleştirenler, Shein ve Temu’nun ABD’deki başarısını düşük fiyat stratejisine ve ”minimis”e bağlıyor. Minimis, doğrudan alışveriş yapanlara gönderildikleri takdirde 800 dolar veya daha düşük değerdeki paketleri gümrük vergisinden muaf tutan bir kural. 

Her iki şirket de ürünlerinin kalitesi konusunda araştırma altına alındı.

Hem Cumhuriyetçi hem de Demokratlardan oluşan bir grup Kongre üyesi, Amazon’daki üçüncü taraf satıcılar da dahil olmak üzere e-ticaret platformları tarafından yaygın olarak kullanılan ”de minimis” kuralını ortadan kaldırmak için bir yasa tasarısı sunmayı planladı.


Yorum Yazın