Ağustos ayında sigaraya yeni zam geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağustos ayında sigaraya yeni zam geliyor
Abone ol
3 Temmuz’da açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’nin ardından sigaraya yapılan ÖTV zammı, sigara fiyatlarında artışa yol açtı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ağustos ayında 4-5 TL civarında yeni bir zam beklediklerini belirtti. Temmuz ayında yapılan zamların aslında yeterli olmadığını ifade eden Dündar, sigara firmalarının hazırlıklarını tamamlamalarının ardından yeni zamların geleceğini açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3 Temmuz tarihinde Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi’nin açıklanmasıyla birlikte ÖTV zammını duyurmuştu. Bu açıklamaya göre sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira, oto gaza ise 1.41 lira ÖTV güncellemesi yapılmıştı.

Bu karar sonrası sigaraya peş peşe zamlar gelmeye başladı. ÖTV zammının ardından sigaraya bir zam haberi daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya ağustos ayında bir zam daha yapılacağını açıkladı.

Yeni Zam Beklentisi ve Açıklamalar

Erol Dündar, Temmuz ayında gelen zamların aslında 8-9 lira civarında olması gerektiğini, ancak Philip Morris grubunun fiyat listesini daha düşük bir zamla güncellemesinin diğer grupların zammı ertelemelerine yol açtığını belirtti.

Dündar, “Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı. JTI daha önce açıklanan fiyatlarla devam etti, Marlboro da düşük fiyat açıkladı” dedi.


Yorum Yazın