AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: "Anayasa'nın ilk 4 maddesi bizim için tartışılmaz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: "Anayasa'nın ilk 4 maddesi bizim için tartışılmaz"
Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa çalışmalarına dair yaptığı açıklamada, Anayasa'nın ilk 4 maddesinin korunmasının AK Parti için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa çalışmalarının geniş bir katılımla, halkın taleplerini gözeterek yapılacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti genel merkezinde düzenlenen 'Yeni Anayasa Çalıştayı' öncesinde basına önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yeni bir anayasa sürecine girdiğini ve bu konuda geniş katılımlı çalıştaylar düzenleneceğini belirten Yazıcı, AK Parti’nin demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapma kararlılığını vurguladı.

Yazıcı, yeni anayasanın toplumun tüm kesimlerini kapsayacak bir metin olacağını ve bu sürecin halkın talepleri doğrultusunda şekilleneceğini söyledi. "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda kuşatıcı bir anayasa yapılacağını ifade eden Yazıcı, anayasanın halkın onayına sunulacağını belirtti.

Anayasa'nın İlk 4 Maddesi Tartışılmaz: Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili kamuoyunda süregelen tartışmalara da değinen Yazıcı, bu maddelerin AK Parti için vazgeçilmez olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Anayasa'nın 1, 2, 3 ve bu maddeleri koruyan 4'üncü maddesinin ne kadar önemli olduğunu idrak içindeyiz. Bunların korunmasından yanayız ve bu konuda hiçbir problemimiz yoktur. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda açıkça 'bizim herhangi bir sorunumuz yok' demiştir."

Yazıcı, AK Parti’nin tarihsel birikimi ve Cumhuriyet yönetimine olan bağlılığının parti tüzüğünde yer aldığını belirterek, "Tüzüğümüzde en büyük kazanımın cumhuriyet yönetimi olduğuna vurgu yapılıyor, bu diğer partilerde göremeyeceğiniz bir şeydir" dedi.


Yorum Yazın