AK Parti Sözcüsü Çelik: Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Sözcüsü Çelik: Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir
Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Harbiyelilerin mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözlerine değinen AK Parti Sözcüsü Çelik CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ''Hem Harbiyeliler Hem İmam Hatipliler milletin değeridir'' diyerek şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın sözlerine dönük, karşı karşıya getirmek istiyor gibi bir yaklaşım provokatiftir ve 28 Şubat zihniyetinin bir ürünüdür. Kınanması gereken son derece provokatif bir yaklaşımdır. Harbiye de imam hatipler de milletin değeridir Cumhurbaşkanımızın Harbiye hassasiyeti de son derece yüksektir. Bütün bu kurumların yüksek standartta eğitim vermesi, disiplinlerinin gözetilmesi, geleceğe dönük olarak bu çerçevede hassasiyetler içinde olmaları her zaman son derece kıymetli olacaktır. Bütün bu kurumlar üzerindeki hassasiyetlerin net bir şekilde gözetilmesi gerektiğini ifade etmek isteriz. Bu milletin çocuklarına haksızlıktır. Özgür Özel'in harbiye imam hatip karşılaştırması temelsizdir. Kamu alanını bölme yaklaşımı ilkel bir yaklaşımdır. Sayın Özel'in değerlendirmelerinde Cumhurbaşkanımıza dönük Harbiyeliler ile imam hatipleri karşı karşıya getiriyor ifadeleri kınanması gereken yaklaşımdır. Son derece provokatiftir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Narin Güran cinayetinin Kuran kursları ile bağdaştırılarak alet edilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

Bütün milletin acısı olarak toprağa verdiğimiz Narin kızımızı hala büyük bir acı ile hatırlıyoruz. Vekil arkadaşlarımız Narin'in mezarını ziyaret edecekler ve oradan milletimize taziyelerini bir kez daha ifade edecekler.Bu tip konularda siyasi değerlendirme yapmak yanlış. Bu hepimizin acısı olan bir meseledir. Belli camiaları suçlamak fevkalade yanlış bir tutum. Acıyı paylaşmak yerine partimize laflar söyleyenler oldu. Bunların belli motivasyonla hareket ettiği görülmekte. Özellikle de PKK'yı destekleyen ve Diyarbakır annelerinin yanına gitmemiş olanların burada Narin'e sahip çıkıyor gibi görüntü vermeleri iki yüzlülüktür. Diyarbakır annelerine sahip çıkmayanlar bugün çıkmışlar bu acı üzerinden politika üretiyor. Tüm gelişmeler en yakın şekilde takip edilmekte. Bu acı milletin hafızalarına kazındı ve hepimizin sonuna kadar takipçisi olacağı bir süreç olmaktadır.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist

Gazze'de hayatını kaybeden Ayşe Nur Eygi için rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ''Ayşe Nur Eygi kardeşimizin İsrailli bir keskin nişancı tarafından hedef alınmasıyla ilgili gündem de devam etmektedir. Kardeşimize bir kere daha rahmet diliyoruz. İsrail güvenlik güçleri tarafından hedef alınarak öldürüldüğü açıktır. Aynı zamanda Amerikan vatandaşı... Amerikan yönetiminden yapılan açıklamalar ise ibretliktir. ‘Üzüldük’ ve ‘Öfkeliyiz’ diyorlar ama daha sonrasında ‘Hata olarak vurulmuş’ şeklinde bir açıklamayla kaçamaklara başvuruyorlar. Netanyahu hükümeti bir katil şebekesidir. Hedef alınmamış da kurşun sekmiş demek, meseleyi hafifletmeye çalışmak, vicdan konusundaki büyük bir açığa işaret etmektedir'' ifadesinde bulundu.

'Kıbrıs Türk'ünü görmezden gelen onlardır'

ABD Savunma Bakanlığı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki askeri iş birliği konusunda konuşan Ömer Çelik ''Adada istikrarsızlığın kaynağı Rum yönetimidir. Kıbrıs Türk'ünü görmezden gelenler onlardır. İki kurucu unsura dayalı yaklaşımdan kaçanlar onlardır. Türk'leri görmezden gelenler onlardır. Silah ambargosunun kaldırıldığında da söylemiştik, bu ne hukuka ne barışa hizmet eder demiştik. Rum yönetiminin şımarıklığını teşvik edecek yaklaşımdır bu. Kim Akdeniz'de ne yapmak istiyorsa bunu net şekilde görüyoruz. Kayıkçı teknesi giremeyecek kadar her taraf savaş gemisi dolmuş. Son derece yanlış ve reddedilmesi gereken yaklaşım olarak kayda girmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kıbrıs Türkü asla yalnız kalmayacaktır'' dedi.


Yorum Yazın