AK Partili milletvekillerinden yüzde 25 emekli zammına yalanlama geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili milletvekillerinden yüzde 25 emekli zammına yalanlama geldi
Abone ol
MHP lideri Bahçeli'nin emekliye seyyanen zam çıkışından sonra 'yeni bir zam mı geliyor' beklentileri bugüne kalmış, TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen ilk 7 maddede emekli aylıklarıyla ilgili düzenleme yer almamıştı. AK Partili milletvekilleri medyaya yansıyan yüzde 25 emekli zammı geçti şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Muhalif Kulis

Geçtiğimiz gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emeklilere seyyanen zam çıkışından sonra TBMM Genel Kurulu bir gün ertelenince, ’emekliye yeni zam mı geliyor’ tartışmaları başlamıştı.

Emeklilere temmuz ayında yapılacak zammın yüzde 25 ile sınırlandırılmasının yetersiz olduğunu söyleyen Bahçeli, “8 bin 77 TL’lik seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” demişti.

Ancak dün 14’te başlayan ve bugün de devam edecek olan TBMM Genel Kurulu’nda emeklilere yüzde 25 zam öngören madde henüz görüşülmedi.

Birçok haber sitesinde emekli aylıklarına yüzde 25 zam öngören maddenin herhangi bir değişiklik yapılmadan TBMM'de kabul edildiği söylenirken, AK Partili milletvekilleri medyaya yansıyan yüzde 25 emekli zammı geçti şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirttiler.
 

O şekilde oylansa ve geçse dahi bir ek maddeyle düzeltme yapılabileceğini söyleyen Ak Partili vekiller, "Şu an da Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeden çıkacak sonucu bekliyoruz. Kendilerine emeklilere seyyanen bir zam yapılması gerektiğine dair görüşümüz iletildi. Beklentimiz 2000 ile 4000 lira arasında, açıklamayı sayın cumhurbaşkanımız yapacaktır" dediler.


Yorum Yazın