Akademisyen Aylin Sözer’i öldüren Kemal Ayyıldız’a ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akademisyen Aylin Sözer’i öldüren Kemal Ayyıldız’a ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası
Abone ol

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde, öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer'in (48) boğazını kesip yakarak katlettiği iddia edilen sanık Kemal Ayyıldız (32), ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DURUŞMAYA SEGBİS SİSTEMİYLE KATILDI

DHA'da yer alan habere göre Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Kemal Ayyıldız Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi´yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

ÜST SINIRDAN CEZA TALEP EDİLDİ

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Kemal Ayyıldız´ın "nitelikli kasten öldürme", "silahla, konutta nitelikli yağma", "mala zarar verme", "banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukatları, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

"AYLİN´E BEN KIYMADIM"

Mahkemede savunma yapan sanık Kemal Ayyıldız, "Her zaman söylüyorum. Bir gün suçsuz olduğum anlaşılacak. 3 tane çocuğum var, üzerlerine yemin ederim Aylin´e ben kıymadım" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 15.5 YIL HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kemal Ayyıldız´ı "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanık hakkında, "nitelikli yağma" ve "mala zarar verme" suçlarından ise 15 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.


Yorum Yazın