AKOM uyardı: İstanbul'da Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgası etkili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKOM uyardı: İstanbul'da Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgası etkili
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının İstanbul ve Türkiye'nin birçok yerinde etkili olduğunu açıkladı. Sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği ve yüksek nem oranları nedeniyle daha yüksek hissedileceği bildirildi. AKOM, özellikle öğle saatlerinde dikkatli olunması konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkili olduğunu açıkladı. Sıcak hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği öngörülüyor.

Verilere göre, Pazartesi gününe kadar İstanbul'da etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği, yüzde 50-95 aralığında yüksek nem oranları ile bu sıcaklıkların ölçülenden 5-8 derece daha yüksek hissedilmesine neden olabileceği bildirildi.

Öğle Saatlerine Dikkat

AKOM, tehlikeli sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olanların güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyardı. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.


Yorum Yazın