Ali Babacan: FETÖ gider METÖ gelir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Babacan: FETÖ gider METÖ gelir
Abone ol
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında 20 Ekim Pazar gecesi ölen Fetullah Gülen hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gülen'in Türkiye'ye büyük zarar verdiğini belirten Babacan, Gülen'in ülkesine iade edilerek yargılanmasını dilediğini ifade etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, bir canlı yayında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in ölümü ve ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, Gülen'in Türkiye'ye verdiği zararların altını çizerek, "Fetullah Gülen yakın tarihimizde bu ülkeye en çok zarar veren kişi. Bu ülkenin menzilini kendi savaş uçakları ile bombalayacak kadar dengesini yitirmiş biriydi" dedi.

Babacan, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilerek burada yargılanması gerektiğini düşündüğünü belirterek, "Keşke ülkesine iade edilerek buradaki mahkemelerde yargılansaydı. Çünkü FETÖ gider METÖ gelir, bu ülkenin başı dertten kurtulmaz," ifadelerini kullandı.

Ali Babacan Kimdir?

Ali Babacan, 9 Mart 2020 tarihinde DEVA Partisi'ni kurarak siyasi liderlik yoluna çıktı. Babacan, 13 yıl boyunca Türkiye’de çeşitli bakanlıklar ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 22, 23, 24 ve 26. dönemlerde Ankara milletvekilliği yaptı. Babacan, Türkiye’de özellikle ekonomi ve dış politikadaki tecrübeleri ile tanınmaktadır.


Yorum Yazın