Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ülkesinin göçe olan ihtiyacını vurguladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ülkesinin göçe olan ihtiyacını vurguladı
Abone ol
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Federal Meclis'teki bütçe oturumunda işgücü daralması, düzensiz göç ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Federal Meclis'teki bütçe oturumunda işgücü daralmasının büyük ekonomik sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Scholz, "Hedefimiz insanların burada çalışması, Almanca öğrenmesi, yasalara uyması ve işlerini yapmasıdır. Hayatlarını kazansınlar ve aynı zamanda söz sahibi olabilsinler," dedi.

Düzensiz göç ile mücadeleye vurgu yapan Scholz, Almanya'ya gelenlerin kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. "Almanya'ya kimin geleceğini seçebilmeliyiz," diyen Scholz, kaçak göçmenlerin sayısını azaltma ve sınır dışı etme işlemlerinin süreceğini ifade etti. Özellikle ağır suç işleyen ve mahkemelerce sınır dışı kararı alınanların Afganistan'a geri gönderildiğini belirtti.

Scholz, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden Almanya'ya gelip refahından yararlanmak isteyenlere karşı olumsuz tutumlarını sürdürdüklerini vurguladı. Portekiz, Yunanistan ve Finlandiya'dan Almanya'ya gelenlerin refahından yararlanmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Thüringen ve Saksonya'daki eyalet seçimlerine de değinen Scholz, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) birinci çıkmasını "iç karartıcı bir sonuç" olarak değerlendirdi. Scholz, AfD'nin önemini kaybetmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve bu partiye karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Ukrayna'ya koşulsuz destek vereceklerini ifade eden Scholz, "Rusya'nın acımasız savaşını durdurmalıyız. Bu nedenle Ukrayna'yı sonuna kadar kayıtsız şartsız destekleyeceğiz," dedi.

Göçün sınırlandırılması konusundaki yasa tasarısına da değinen Scholz, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile görüşmelere devam edeceklerini ve kapının kapalı olmadığını söyledi.


Yorum Yazın