Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Almanya'nın Solingen kentinde festivale saldırı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya'nın Solingen kentinde festivale saldırı!
Abone ol
Almanya'nın Solingen kentinde bir festivale düzenlenen bıçaklı saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. Alman medyası olayı gerçekleştiren kişinin Arap kökenli bir göçmen olduğunu iddia ediyor.

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Bild gazetesinin haberine göre, Solingen kentindeki bir festivale bıçaklı saldırının hedefi oldu. Saldırı sonucunda birden çok kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırgan olay yerinden kaçarken, polis yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Alman kaynaklarının aktardığına göre olayın faili Arap kökenli biri.

 

Akıllara Solingen katliamı geldi!

Solingen Faciası veya Solingen Katliamı (Almanca: Solinger Brandanschlag), Almanya'daki en vahim yabancı düşmanı şiddet olaylarından biridir.

28-29 Mayıs 1993 gecesi, neo-Nazi bağları olan aşırı sağcı dazlak grubuna mensup dört genç Alman erkek (16-23 yaşlarında), Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde büyük bir Türk ailesinin evini ateşe vermişti.

Üç kız çocuğu ve iki kadın (Gürsün İnce, Hatice, Hülya, Saime Genç ile Gülistan Öztürk) hayatını kaybetti; aralarında birkaç çocuğun da bulunduğu diğer on dört aile üyesi de bazıları ağır olmak üzere yaralandı.

Saldırı, birçok Alman şehrinde Türk diasporası üyelerinin şiddetli protestolarına ve diğer Almanların (Türk kökenli olmayan) Türk kurbanlarla dayanışmalarını ifade eden büyük gösterilerine yol açtı.

Ekim 1995'te failler kundaklama ve cinayetten suçlu bulundu ve 10 ila 15 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkumiyet kararları temyizde onandı.


Yorum Yazın