Angelina Jolie, Haluk Bilginer’in de kadrosunda yer aldığı yeni filmi 'Maria'dan bahsetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Angelina Jolie, Haluk Bilginer’in de kadrosunda yer aldığı yeni filmi 'Maria'dan bahsetti
Abone ol
Hollywood’un yıldız isimlerinden Angelina Jolie'yi ünlü Şilili yönetmen Pablo Larraín‘in son biyografik filmi Maria'da başrol oynayarak izleyeceğiz. Maria Callas adlı Yunan asıllı ABD’li opera sanatçısının hayatını konu alan film, 11 Aralık 2024’te Netflix’te izleyicilerin beğenisine sunulacak. Filmde ayrıca ünlü ismimiz Haluk Bilginer de yer alacak.

Filmde Angelina Jolie, 53 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden opera efsanesi Maria Callas‘ı canlandırıyor. Jolie, bu tarz bir rolün oyunculara “hayatta bir kez” geldiğini ifade ederek rolün kendisi için ne kadar özel olduğunu dile getiriyor. Bu rol için Callas’ın 6 aryasını öğrenmek için 7 ay boyunca çalıştığını belirten Jolie, bu sürecin en zorlayıcı kısmı olduğunu söyledi.

Filmin senaryosu, Peaky Blinders dizisinin yaratıcısı Steven Knight tarafından kaleme alındı. Senaryo, Maria Callas’ın kariyerinin zirvesine bir daha ulaşamayacağını fark etmesi ve gemicilik kralı Aristotle Onassis ile yaşadığı trajik aşkı konu alıyor.

”Hayatta bir kez yaşanılacak bir fırsattı”

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Angelina Jolie, Maria Callas rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. 2009’da “Changeling” (Sahtekar) filmindeki performansıyla Oscar‘a aday gösterilen Jolie, 2000 yılında “Girl, Interrupted” (Aklım Karıştı) filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazanmıştı.

Bu projeyle ilişkin konuşan Jolie, yönetmen Pablo Larraín ile çalışmanın uzun zamandır istediği bir şey olduğunu belirterek, “Böyle roller oyunculara nadiren gelir ve bu yönetmenle birlikte çalışmak hayatta bir kez yaşanacak bir fırsattı” dedi. Ayrıca, Callas’ı canlandırmanın kendisi için duygusal bir deneyim olduğunu ve bu rolün bir parçasının iyileşmesine katkı sağladığını ifade etti.

Haluk Bilginer kadroda

Türk sinemasının usta oyuncularından Haluk Bilginer, Angelina Jolie ile birlikte bu biyografik filmde rol alıyor. Bilginer’in filmdeki rolü hakkında detaylar henüz açıklanmasa da, usta oyuncunun filmdeki performansı şimdiden merakla bekleniyor.


Yorum Yazın