Antalya’daki Crowne Plaza Oteli için 80 Milyon Euro’luk mal kavgası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’daki Crowne Plaza Oteli için 80 Milyon Euro’luk mal kavgası
Abone ol
Crowne Plaza Antalya’daki hissedar Arbi Alaudinov, boşanma aşamasındaki eşi ve oğlu ile 80 milyon euroluk mal paylaşımı için mahkemelik oldu.

Sabah'tan Yusuf Özdemir'in haberine göre, Antalya Konyaaltı’ndaki dünyaca ünlü Crowne Plaza Oteli, hissedarları arasında 80 milyon euro (yaklaşık 3 milyar TL) değerinde bir mal paylaşımı davasına sahne oldu. Rus iş insanı Arbi Alaudinov (64), boşanma aşamasındaki eşi Alla Alaodi ve oğlu Akhmed Alaudinov (33) ile otelin mülkiyeti üzerinden ihtilafa düştü. İddiaya göre, Arbi Alaudinov, 2005 yılında inşa ettiği otelin işletmesini elinde bulunduran Kaf Otelcilik Turizm ve Dış Ticaret A.Ş. aracılığıyla eşi ve oğluna otelin sadece yüzde 5’ini vermişti.

Hisseler Üzerindeki İhtilaf

Alaudinov, eşi ve oğlunun şirketin tamamını ele geçirmeye çalıştığını öne sürerek, hisselerinin sahte genel kurul kararlarıyla elinden alınmaya çalışıldığını iddia etti. Ayrıca, hakkında yapılan hakaret ve tehdit suçlamalarıyla tuzak kurularak sınır dışı edildiğini belirtti. Arbi Alaudinov, “2005’te inşa ettiğim bu otelin yüzde 95’i şu anda birlikte olduğum Medina Kaykharov (42) ile benim. Alla ve oğluma yalnızca otelin yüzde 5’ini verdim. Oğlumu da şirketin yönetim kurulu başkanı yaptım. Şirketin defteri incelendiğinde, tarafımdan başka bir hisse devri yapılmadığı görülecektir,” açıklamasında bulundu.

Eşinin Açıklamaları

Boşanma davasının sürdüğünü belirten Alla Alaodi ise avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, “Arbi, şirketin yüzde 45’lik hissesini Medina Kaykharov’a bedelsiz olarak vermiş. Biz bu satışa karşı çıkıyoruz. Oğlum Akhmed’in mirasçı olarak atanmasını talep ediyoruz,” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın