Astana'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Astana'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana'da bir araya geldi. İki lider önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Erdoğan, "Ben sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum" dedi, Putin ise "Muhakkak geleceğim" yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Putini, "Dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Telefon diplomasisi ile görüşmelerimiz oldu. Arkadaşlarımız irtibat halindeler. Bakanlarımız irtibatlarını sürdürdüler. Şu anda birlikte yapmakta olduğumuz çok önemli bir adım var. Akkuyu. Arzumuz onu bir an önce devreye almak. Ardından da Sinop Santrali'yle ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız görüşmelerini sürdürüyor.

55 milyar dolarlık hacim bizim için çok önemli değil. Bizim hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Ben buna ulaşabileceğimize inanıyorum. 7 milyon turistin ülkemize gelmesi bizler için çok önemli. Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önemli. Bu konudaki samimiyetimize devam ediyor. Bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Yeter ki Rus turistler Türkiye'den memnun kalsınlar."


Yorum Yazın