Bu film vizyona çok yakışacak!

Atatürk'ün çocukluğunu anlatan "MUSTAFA" 25 Ekim'de gösterime giriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk'ün çocukluğunu anlatan "MUSTAFA" 25 Ekim'de gösterime giriyor
Abone ol
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarını anlatan ve merakla beklenen "Mustafa" isimli animasyon sinema filmi 25 Ekim'de sinemalarda.

Liderlik vasfıyla, vatanseverliğiyle, ileri görüşlülüğüyle ve zekasıyla herkesin yakından tanıdığı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu merkeze alan animasyon sinema filmi; onun kişiliğini oluşturan ve geliştiren olaylara ışık tutuyor.

 Atatürk’ün henüz sadece “Mustafa” olduğu ilk on iki yılı kapsayan dönemde izleyenleri hayatın iniş-çıkışları arasında kendi yolunu arayan ve bir hayale tutunduktan sonra kararlılıkla hareket edip vazgeçmeyen bir çocuk karşılıyor. Yaşananlar aslını yansıtacak şekilde kronolojik olarak aktarılırken Mustafa’yı “Kemal Atatürk” yapan bazı özelliklerin gelişim sürecine 19. yüzyılın son çeyreğine ait Selanik atmosferi eşlik ediyor. 

Mustafa’nın nasıl bir çocuk olduğunu gösteren ve büyüdüğünde nasıl bir yetişkin olacağına dair ipuçları veren süreçte Mustafa’nın annesi Zübeyde Hanım’la, babası Ali Rıza Efendi’yle, kardeşi Makbule Hanım’la ve dayısı Hüseyin Bey’le paylaştığı anlara yer veriliyor. Tüm bu anların toplamında Mustafa’nın olgunluğu, merhameti, stratejik zekası, duyarlılığı, kararlılığı, inadı, seçiciliği, becerikliliği, meraklı oluşu, zorlukları nasıl göğüslediği, genellikle Makbule’yle bir aradayken ortaya çıkan eğlenceli tarafı ve bir sorunla karşılaştığında kendini gösteren azmi gün yüzüne çıkıyor.

Vatan sevgisinin, istikbalin, birlik ve beraberliğin önemini kendinden sonraki nesillere anlatacak bir hayat süren Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan “Mustafa” adlı animasyon sinema filmi; hayalleri olan her çocuğa rehber olma iddiası taşıyor.

25 Ekim'de vizyona girecek olan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan filmin seslendirmesini Altan Erkekli, danışmanlığını ise araştırmacı-yazar Erol Mütercimler yapıyor.


Yorum Yazın