Aydemir Akbaş mirasını akrabalarına değil bakın kime bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydemir Akbaş mirasını akrabalarına değil bakın kime bıraktı
Abone ol
88 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Aydemir Akbaş, vefatının ardından vasiyeti ile gündeme geldi. Sayısız film ve dizide rol alan Akbaş'ın mirasını kime bırakacağı ortaya çıkarken, vasiyetinde "Sakın hayatımı film yapmasınlar" dediği ortaya çıktı.

Yeşilçam sinemasının en deneyimli isimlerinden Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören usta oyuncunun sağlık sorununu İbrahim Tatlıses duyururken, gece yarısı yapılan açıklama ile Akbaş'ın hayatını kaydettiği duyurulmuştu.

Daha önce gırtlak kanserini yenmeyi başaran Akbaş, ilerleyen yaşına rağmen yakın geçmişte de birçok sinema projesinde rol alırken, son dileğini "Ölümden çok korkuyorum. Umarım uykumda ölürüm..." sözleriyle açıklamıştı.

"SAKIN HAYATIMI FİLM YAPMASINLAR"

50 yılı aşan oyunculuk kariyerinde elde ettiği mal varlığını kime bırakacağı merak konusu olan Akbaş'ın vasiyeti ortaya çıktı. Vefat ettikten sonra kedilerine iyi bakılmasını isteyen Akbaş, "Sakın hayatımı film yapmasınlar çünkü doğrusunu çekemezler.." ifadelerini kullanmıştı.

Akbaş'ın vasiyetinde en dikkat çeken ifadeler ise mirasını kime bırakacağı oldu.  Ünlü oyuncu mal varlığına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

MİRASINI AKRABALARINA DEĞİL, GALATASARAY'A BIRAKTI

Koyu bir Galatasaray taraftarı olarak bilinen Aydemir Akbaş, 2021 yılında yaptığı açıklamada mal varlığına ilişkin 'Birikimim çok değil ama mirasımı Galatasaray Cemiyeti'ne bağışlayacağım. Önce yakınlarıma bakacağım ihtiyacı olan var mı diye, ona göre karar vereceğim' ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray'a olan tutkusunu her seferinde belirten ve 'Kulübüm için eşimi bile boşarım' diyen Aydemir Akbaş'ın vefatı, Galatasaray taraftarında da büyük bir üzüntüye neden oldu.

GALATASARAY'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Öte yandan Galatasaray Spor Kulübü, Akbaş'ın vefatının ardından yaptığı açıklamada "

Galatasaraylı kimliğini her zaman ve her yerde vurgulayan Aydemir Akbaş, Türkiye’nin en eski spor yazarlarından biriydi. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın