Ayyüce Türkeş’ten Bahçeli’nin Öcalan çağrısına sert tepki: “Bebek katilini Meclis’e davet etmek kimsenin haddi değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayyüce Türkeş’ten Bahçeli’nin Öcalan çağrısına sert tepki: “Bebek katilini Meclis’e davet etmek kimsenin haddi değil”
Abone ol
MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Türkeş, Bahçeli’nin terörist başı Öcalan’ı TBMM’ye davet etmesine ve “umut hakkından” yararlanması gerektiğine dair sözlerini sert bir dille eleştirerek, “Bu sözleri kınıyorum, kimse Başbuğ Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, terörist başı Öcalan’a çağrıda bulunarak, “Tecridi kaldırılırsa TBMM’de konuşsun, örgütün lağvedildiğini açıklasın” demiş ve terör sorununun bu şekilde sona erebileceğini öne sürmüştü. Bahçeli’nin sözleri, siyaset arenasında büyük yankı uyandırdı.

“Bahçeli’yi Kınıyorum”

Ayyüce Türkeş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bahçeli’nin sözlerine inanamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kulaklarıma inanamadım. Bebek katili, terörist başını Meclis’e davet edip konuşma yapmasını isteyen ve ‘umut hakkından yararlansın’ diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum.” Türkeş, Bahçeli’yi ağır bir dille eleştirerek, “Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımak zorundadır. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz” dedi.

“TBMM’de Yeterince Terörist Var”

Türkeş, açıklamasında ayrıca TBMM’de yeteri kadar terörist bulunduğunu belirterek, “Bir de onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA” sözleriyle tepki gösterdi. Ayyüce Türkeş’in bu çıkışı, özellikle milliyetçi camiada büyük dikkat çekti.

Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik sözleri, hem siyasette hem de kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Özellikle milliyetçi çevrelerden gelen tepkiler, Bahçeli’nin açıklamalarına karşı mesafeli bir duruş sergilendiğini gösteriyor.


Yorum Yazın