Bakan Işıkhan: Tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında çalışma yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Işıkhan: Tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında çalışma yok
Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) ile ilgili yaptığı açıklamada, sistem hakkında herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını belirtti. OVP’de yer alan maddeler üzerine açıklama yapan Işıkhan, işçi ve işveren kesimlerinin endişelenmemesi gerektiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tamamlayıcı emeklilik sistemiyle (TES) ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin yeniden tartışma konusu olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu sistemin Otomatik Katılım Sistemi’nin (OKS) işveren katkısıyla ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceğini ifade etti.

Işıkhan, sistemin işçi ve işveren kesimlerinde oluşturduğu endişelere de değinerek, “Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma söz konusu değil. ‘Kıdem tazminatının yerine geçecek’ endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun” dedi.

Ayrıca Işıkhan, gençlerin istihdamına dair söz vererek, “Yeter ki gençlerimiz çalışmak istesin, bize başvuran herkese istihdam kapılarını açmak için söz veriyorum” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın