Büyük tepki çekmişti!

Bakan Şimşek, kredi kartlarından savunma sanayiye gidecek pay hakkında açıklamada bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek, kredi kartlarından savunma sanayiye gidecek pay hakkında açıklamada bulundu
Abone ol
Meclis’e sunulan savunma sanayi katkı payı teklifine ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ”Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu’na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil” vurgusunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

Yüz bin lira üstünde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu kesintisi öngören yasa teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulması, tartışmaları beraberinde getirmişti.

Meclis’e sunulan savunma sanayi katkı payı teklifine ilişkin konuşan Şimşek, ”Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonunda ciddi şekilde para veriyoruz. Bu yıl 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi Kurmayları ile çalışıldı. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu’na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil. Eleştirilere kulaklarımızı tıkayamayız. Gelen değerlendirmeleri Meclis dikkate alır” dedi.


Yorum Yazın