Bakan Şimşek, Türkiye'nin neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin olmadığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek, Türkiye'nin neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin olmadığını açıkladı
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin olmadığı" sorusuna, "katma değer zincirinde yukarı çıkamadığı için" yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, ABD'de Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ve politikalarına ilişkin olarak detaylı bir sunum yaptı.

Şimşek, ülkenin büyüme performansının gelişmekte olan ekonomiler arasındaki emsallerinin çok üzerinde olduğunu belirterek, "Sadece büyük bir ekonomi değiliz, aynı zamanda hızlı büyüyoruz" dedi. Ülkenin güçlü ve nitelikli bir iş gücü piyasasına sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, her yıl 1 milyonu aşkın kalifiye iş gücünün üniversite ve meslek okullarından mezun olduğunun altını çizdi.

Ülkede güçlü bir üretim kültürü olduğuna da dikkati çeken Şimşek, "Peki, neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin değiliz?" sorusunu sordu ve şu yanıtı verdi:

"Çünkü hala katma değer zincirinde yukarı çıkamadık. Bu, üzerinde çalışmamız gereken bir konu. Orta yüksek ve yüksek katma değerli ürünler üretmek için yapısal reformlara hız kazandıracağız."


Yorum Yazın