Bakan Uraloğlu 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Uraloğlu 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemi döneminde 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı. Sağlık sisteminden kaynaklanan bu sızıntının o dönemde önlenemediğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdulkadir Uraloğlu, Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde yaşanan büyük bir veri sızıntısını doğruladı. 85 milyon yurttaşın kimlik bilgileri, adres ve telefon numaraları gibi kişisel verilerin pandemi döneminde çalındığını belirten Uraloğlu, "Maalesef pandemi sürecindeki sağlık sisteminden bir sızıntı oldu, o süreçte önlenemedi" dedi.

Bilgisayar korsanlarının ele geçirdiği veriler, "Yenilenmiş TC", "Adres", "GSM" gibi başlıklar altında Google Drive dosyalarında toplandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu verilerin acil olarak kaldırılması için Google'a başvurdu.

Bakan Uraloğlu, güncel verilere yönelik herhangi bir sızıntı olmadığını belirtse de, pandemi sürecinde çalınan bilgilerle ilgili verilerin doğru olduğunu ifade etti.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu kimlik bilgilerinin çalındığını paylaştığı için hapise girmişti

Haskoloğlu, 12 Nisan 2022 'de sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını paylaşmıştı.

Haskoloğlu yaptığı paylaşımda, "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil" ifadelerini kullanmıştı.


Yorum Yazın