Bakan Yerlikaya duyurdu: Discord ve Telegram soruşturmasında iki çocuk gözaltında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yerlikaya duyurdu: Discord ve Telegram soruşturmasında iki çocuk gözaltında
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram’daki paylaşımlara yönelik soruşturmada iki çocuğun gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Discord ve Telegram platformlarında suç içerikli paylaşımlar yapan kullanıcılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, iki çocuğun gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu platformlarda toplumun değerlerine ve kişilere yönelik saldırı içeren içeriklerin yayılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Suç İçeriği Taşıyan Paylaşımlar ve Gözaltılar

Bakan Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, “C31K” isimli gruba liderlik eden şahısların kimliklerinin tespit edildiğini belirtti. E.K. ve A.T. adlı çocukların, bu grubun yöneticileri oldukları tespit edilerek emniyet güçlerince gözaltına alındı. Yerlikaya, ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını vurguladı.

“C31K” Nedir ve Kimler Yer Alıyor?

“C31K” grubu, “Cehennem’in 31. katı” anlamına geliyor. Grup, sosyal medya platformlarında özellikle kedilere işkence görüntüleri paylaşarak ve terör örgütü propagandası yaparak dikkat çekti. Grubun yöneticilerinden biri olan E.K. kendini “Hz. Ebu Cehil” olarak tanıtırken, diğeri A.T. ise “Arda Bateman” olarak biliniyor.

Siber Suçlarla Mücadele

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden çocukların ve toplumun zarar görmesine neden olan gruplara karşı sıkı önlemler alındığını belirtti. Siber devriyelerin bu tür suç gruplarını bulup adalete teslim etmek için aktif olarak çalıştığını ifade etti.


Yorum Yazın