Barış Boyun çetesine dava: 305 sanığın 349 yıla kadar hapis cezası isteniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Barış Boyun çetesine dava: 305 sanığın 349 yıla kadar hapis cezası isteniyor
Abone ol
İstanbul'da 142 mağdura yönelik suç eylemleri gerçekleştirdiği belirlenen suç örgütü üyeleri hakkında açılan davada, aralarında elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu 305 sanığa toplamda 349 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, aralarında elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu 305 sanık hakkında dava açıldı. Suç örgütü üyesi sanıkların, 142 mağdura yönelik suç eylemleri gerçekleştirdikleri iddia ediliyor.

Hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, 136 kişi müşteki, 6 kişi müşteki-şüpheli olarak yer alırken, Barış Boyun ve diğer 305 sanık şüpheli olarak belirtilmiş durumda. İddianamede, Barış Boyun'un çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurduğu ve bu örgütün elebaşı olduğu, örgüt yöneticilerine suç işleme talimatları verdiği vurgulanıyor.

İddianamede, örgüt elebaşı Barış Boyun'un İtalya'da tutuklu olduğu ve mektuplarla örgütü yönetmeye devam ettiği ifade ediliyor. Boyun'un İtalya'dan gönderdiği mektuplarda, örgüt üyelerine faaliyetlerini sürdürmeleri talimatını verdiği belirtiliyor. Ayrıca, örgütün sosyal medyada kara propaganda yaparak gençleri hedef aldığı, müzik ve kliplerde silah kullanarak örgütü normalleştirmeye çalıştığı ifade ediliyor.

Sanıklar hakkında talep edilen cezalar şu şekilde:

  • Barış Boyun: "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Silahla yaralama", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Tehdit", "Yağma ve yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan 4 kez müebbet hapis ve 165 yıl 10 aydan 349 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
  • Rap şarkıcıları: "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "Silahlarla tahrik etme" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 19 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
  • Diğer 300 sanık: Benzer suçlardan 13 yıldan 349 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.


Yorum Yazın