Emel Seçen yazdı:

Bayram Arda’sı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Arda’sı
Abone ol

Bulgaristan’n, Rodop Dağları’ndan 1455 m yükseklikte doğup, komşu Yunanistan üzerinden geçerek güzel Edirne’mizin, batısında Meriç Nehrine karışan, Arda Nehri, yaklaşık 290 km.

ARDA NE ANLAMA GELİYOR?

1-Yere işaret olarak dikilen değnek -Tarlanın sınırını ardalarla belirlediler-

2-Çelik Kalem –Sert yüzeyleri ve maden gibi ortamlarda işlemede kullanılan alet.

Milli Takımımız, 2024 yılının Kurban Bayramının üçüncü gününde, Gürcistan ile karşılaşıyor.

Tarihinde ilk kez galibiyet ile başlayan, Milli Takımımızın, UEFA EURO 2024 müsabakasında maç sonrası yorumların ilkinde: Adeta melekler korudu, diye bir yorum yapıldı, TRT1 ekranında.

Erkek dünyasında hele hele futbol söz konusu olup, hayatın kısa süre dondurulduğu anda mucizeleri yaratan takım ruhudur. Ve bu takımı yaratan, her bir bireyin varlık nedeninde gizlidir. İster masör, ister oyuncu, ister teknik ekip olsun.

Kritik anda gelen ve stres yükünü ortadan kaldıran, Arda Güler, için henüz birkaç kişinin bahsettiği değerimiz hakkında, “Bu değerimize dikkat, yüzümüzü her anlamda güldürecek” diyen o sezişimin ispatı, dün gece yeniden taçlandı.

Fenerbahçe Spor Kulübünün, Futbol alanında başarısını gencecik yaşına rağmen çok kısa bir sürede, yeteneğini geliştirerek, mütevazılığı ancak en çok o saf ve duru hali ile perçinlemek ile kalmayan;

Geçtiğimiz yıl, 4 Temmuz tarihinde ve tam olarak 6 Temmuz 2023 tarihinde 30 milyon Dolara, Real Madrid gibi Dünya Takımına transfer sonrası kendisine “Ağabey” dedirtebilen ve ilk kez böyle bir turnuvada, En Genç Gol Atan Futbol Oyuncumuz, olarak tarihe geçmeyi sağladı.

Yazının başında, Trt1 kanalında maç biter bitmez, yapılan yorumlar kısmında belirtilen “Melekler Korudu” kısmının belki de en kıdemli, gerçek meleği, Arda Güler. İster Fenerbahçe Spor Kulübünde, ister Dünyanın başka bir spor kulübünde, kariyerine devam etsin. Kendisinden eksilmeyecek olan o dupduru tebessümü ile her zaman masum ve çocuksu.

Transfer olmasına yakın bir dönemde, Fenerbahçe SK bir maç sonrası kendisi ile röportaj yapıyorlar. Yalnız kendisi kameralar karşısında ve o tecrübesizliği yanında samimiyeti ile yanındaki soru soran yayıncılara çok doğal olarak “Ne söyleyeyim ağabey” diyor. Bu görüntü sosyal medyaya kesintisiz giriyor.

Yani nasıl konuşacağını elbette tecrübesiz olması, ya da tecrübeli olsa bile heyecanından dolayı yansıtamama ihtimalleri mümkün iken, neden bunu yayınlarlar, diye düşünmüştüm.

Artık toplumu oluşturan ve giderek değişen, dönüşen ve ne yazık ki olumsuz şekilde devşirilen “değerler sistemimizin” ırzına göz göre geçilmesine müsaade etmekle kalmayıp, birde karşılarına geçip bundan keyif almalarının bazen Yaradan tarafından ne güzel yerine konduğuna bir kez daha şahit oldum.

Türkiye’de ki o maç sonrası tüm masumluğu ile büyüklerinden, yanında bulunanlardan, güvendiklerinden destek beklerken, işin kurdu olanların sadece kayıt yaptıkları, artık bugün Real Madrid’de “Ağabey” olarak söylenmesinde saklamış, Doğa.

Yani özünde bizdeki gibi ağabey büyük olan anlamında değil İspanya’da “Kardeş” olarak kullanılmakta. İspanya sınırları içinde Dünyadaki birçok ülkeden olduğu gibi o sadece bir Türko değil  “Kardeş” ve Dünya Vatandaşı.

Müziğin, Sporun böyle birleştiriciliği vardır. Doğru zamanda, doğru yerde taşlar yerine oturur ve bir bakmışsınız. Kahraman, özünde zaten kendi kendisini yaratmış.

Milli Takımımız, Bayram sevincimizi katladı. Bunda Arda Güler’in kritik golünün payı elbette büyük.

Arda Güler, çelik kalemle ülkemizi en güzel şekilde yazdı ve sınırları çizdi.

Sıra şimdi diğer maçlarda aynı performansı yaratmakta.

Bu ruh ve inanca, hiç de zor olacağını düşünmüyorum.

Dolayısı ile futbol şeytan işidir, diyenlere selam olsun. Yeri gelince melekler koruyor yeşil çimleri ama Şeytan da Melek dersiniz.

Arda Güler’li, Futbol Milli Takımımız (8 – Real Madrid, 24 Forma Numarası) ardından Ronaldo (7) Portekiz –Çek Maçını izlemeye geçmeden;

Bizim maçı izlerken aklıma, eski Yugoslavya’da iken vatandaşlar, yirmi sekiz yaşına kadar yurt dışına çıkamazken henüz 18 yaşında dünyayı dolaşan; Bursa Spor, Fenerbahçe, sonrası

1999-2000 sezonunda, Real Madrid’e transfer olduğunda, en yüksek bedel ile transfer olan futbolcu Elvir Baliç geldi. Sonra sakatlık, futbolu erken bırakma derken Bosna Hersek Milli Takımının Yardımcı Teknik Direktörü ve en son 2019 yılında, Bosna Premier Ligi Kulübü FK Tuzla Teknik Direktörü olan Elvir Baliç ve adaşı ve yakın arkadaşı Elvir Boliç, Galatasaray Spor Kulübü Futbol Takımına geldiğinde ilk olarak forma giyme şansı bulamayıp, Fenerbahçe SK’de, Manchester United’a attığı sihirli gol ile bugün bile sadece o maç ile de hafızalara kazındı. Fenerbahçe, Malatya, Gaziantep ve İstanbulspor ardında yakın arkadaşı Baliç gibi Bosna Hersek Milli Takımının Yardımcı Teknik Direktörlüğünü yapmış ve şu an memleketinde inşaat ve gıda sektöründe yaşamına devam eden yeşil sahanın unutulmazları…

Arda Boyları demişken, Baliç, soyadını alarak Türk Vatandaşı olan ve yine 1998 yılında yüksek transfer ücreti ile önce Fenerbahçe SK ve ardından Real Madrid’li  Elvir Baliç’i anmasak olmazdı.

Görüyorsunuz, bir güzel yürek bir gerçek tebessüm neler anımsatıyor.

Teşekkürler,  Başkent Ankara’lı (Altındağ), Arda Güler, yine yüzümüzü güldürdüğün için.

On Sekiz Haziran

Sonsuzluğa yazdırdın mutluluğumuzu ülkemiz adına.


Yorum Yazın