Behzat Uygur: “Oyuncuların tiyatroyu bir vitrin olarak kullanayım, gelen ilk dizide gideyim düşüncesini çok sağlıklı bulmuyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Behzat Uygur: “Oyuncuların tiyatroyu bir vitrin olarak kullanayım, gelen ilk dizide gideyim düşüncesini çok sağlıklı bulmuyorum”
Abone ol
Türk Tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden Behzat Uygur verdiği bir röportajda “Bazı oyuncuların tiyatroyu bir vitrin olarak kullanayım, gelen ilk dizide gideyim düşüncesini çok sağlıklı bulmuyorum.’’ dedi.

Türk Tiyatrosu denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olan Nejat Uygur’un oğlu ünlü tiyatrocu Behzat Uygur, Haber Caddesi’nden Alper Ergez’e verdiği röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Behzat Uygur’un “Oyuncu seçimlerinde özellikle dikkat ettiğiniz durumlar oluyor mu?” sorusuna yanıtı şöyle oldu:

“Tiyatromuzda oyuncu seçerken öncelikle disiplinli olması gerekiyor ve ekiple uyum içinde olması gerekiyor. Tabii ki yeteneği göz ardı etmemek lazım. Ama çok yetenekli olup disiplinsiz olabileceğine inandığımız bir oyuncu bizim kadromuzda olmaz ama biraz daha az yetenekli olup disiplinli, uyumlu bir oyuncu arkadaşımızla çalışmayı tercih ederiz. Şanslıyız ki hem yetenekli, hem de disiplinli oyuncularla çalışıyoruz. 

“Oyuncuların tiyatroyu bir vitrin olarak kullanayım, gelen ilk dizide gideyim düşüncesini çok sağlıklı bulmuyorum”

Fakat son yıllarda bizi zor durumda bırakan bazı oyuncuların tiyatroyu bir vitrin olarak kullanayım, gelen ilk dizide gideyim düşüncesini çok sağlıklı bulmuyorum. Tabii ki diziden para kazanılıyor, tabii ki dizi ekonomisi daha yüksek ama iş disiplinin olduğuna inanıyoruz. İkisinin bir arada gitmemesi imkansız değil. Burada yapımcılara da öncelikle çok iş düşüyor. Zaten tiyatrocu olduğu için oyuncu olduğun için bu özelliklerinden dolayı aldığın bir oyuncuya ‘’tiyatro yapma’’ demenin doğru olduğuna inanmıyorum ve bunu birçok yapımcı da artık maalesef söylüyor.”


Yorum Yazın